Haklı olarak özür dilemek

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal
Haklı olarak özür dilemek
Hakli olarak ozur dilemek
Annemin sonradan evlendiği birine küçük bir fetva vermek istedim küfür hakkında. Miğdenin kaldıramayacağı küfürler ediyor günlük her saat başı. Bunun kötü birşey olduğunu söyledim güzel bir dille fakat o kendini haklı gösterdi küfür etmekle. Hakkediyor ki ediyorum dedi, hem bela hem kaldırılmayacak küfürler normal değil. Annemde ona hak verdi, öyle bir tutulmuşki ona beni görmezden geldi. Ardından adam evi terk etti bavulunu topladı, sırf bu olay yüzünden çok özür dilerim, adımı or*sp*’ yaptılar. Adam evi terk ettiği için annem boğazımı defalarca sıktı, yüzüme koskocaman sert tokatlar attı, kafamı duvarlara vurdu kolum morardı. Biliyorum biraz ağır geldi belki fakat ben alıştım annemin bu haline fakat bu seferki çok abartı birşeydi. Şimdi benim sorum şu: ben bir fetva vermek istedim ve ardından adam bana sen akıl veremezsin kes dedi ve evi terk etti. Benim bu konuda ondan özür dileme gerekir mi? Herkez beni haksız konumuna koyuyor, fakat ben ne yaptım? Din kardeşine fetva vermek mecburiyetinde değilmiyiz yoksa? Bu arada ben kızım ve 20 yaşındayım. Ve çarşafa girdim 3 ay önce kadar. Ondan dolayı da zaten ayrı kavga ediyor benimle annem. Teşşekürler cevabınız için.

Özür Ne Demek? Kısaca

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da samimi ve yürekten özür dilemek önemli bir erdem olarak kabul edilir. Birisi yanlış yaptığını veya başka bir kişiye zarar verdiğini fark ettiğinde, haklı bir özür dilemek için aşağıdaki adımları atması önerilir:

    1. Hatanın farkına varın: Yanlış veya incitici bir şey yaptığınızı kabul edin ve kabul edin. Eylemleriniz üzerinde düşünün ve başkaları üzerindeki etkilerini anlayın.
    2. Pişmanlık ve pişmanlık hissedin: Davranışlarınız için gerçekten pişmanlık duyun ve verdiğiniz zarardan içtenlikle pişmanlık duyun. İncittiğiniz kişi için gerçek empati gösterin.
    3. Sorumluluk alın: Eylemlerinizin tüm sorumluluğunu kabul edin ve bahaneler uydurmaktan veya suçu başkalarına yüklemekten kaçının. Durumdaki rolünüzü ve eylemlerinizin sonuçlarını kabul edin.
    4. Af dileyin: Hata yaptığınız kişiden alçakgönüllülükle af dileyin. Aynı hatayı tekrarlamama konusundaki samimi niyetinizi ifade edin ve onlara değişme taahhüdünüzden emin olun.
    5. Düzeltin: Mümkünse, durumu düzeltmek veya verilen zararı telafi etmek için adımlar atın. Bu, tazminat teklif etmeyi, anlaşmazlıkları çözmeyi veya gelecekte benzer hataları önlemek için harekete geçmeyi içerebilir.
    6. Öğrenin ve büyüyün: Hata üzerinde düşünün ve ondan ders alın. Kendinizi geliştirmek, bilgi aramak ve daha iyi bir insan olmak için çabalamak için samimi bir çaba gösterin.
    En iyi cevap

Cevapla