Haşr suresinin son 3 ayeti namazda okunur mu

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Hüvallahüllezi ayetleri namazda okunur mu

Huvallahullezi ayetleri namazda okunur mu

Kuranı Kerim’in her ayeti her süresi namazda okunur
Haşr süresinin son ayetlerini farz namazlarda sünnet namazlarda okuyabilirsiniz.
Örneğin sünnet namaz kılarken veya farz namaz kılarken ilk rekatta fatiha suresinden sonra haşr suresi son üç ayetinden ikisini diğer rekatta da son ayetini okuyabilirsiniz
ya da ilk rekatta haşr suresinin son 3 ayetini okursunuz ikinci rekatta başka ayet veya sure okursunuz bu caizdir hiçbir sakıncası yoktur

Arapça yazılışı

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَانُ الرَّحِيمُ (22)
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ (23)
هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ ْبِ (24)


Son uç ayeti üç rekata bölerek okumam da bir sakınca olurmu

Answers ( 2 )

    0
    2020-09-25T03:25:27+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Haşr suresi son 3 ayeti namazda okunabilir.
    Namaz kılarken Fatiha suresinden sonra zammı sure olarak kur’an-ı Kerim’in tümü okunabilir haşr suresi son 3 ayeti de kur’an-ı kerim’den olduğuna göre farz ve sünnet namazlarda zammı sure olarak okunması caizdir

    En iyi cevap
  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hayır, Haşr Suresi’nin son üç ayeti (Bölüm 59, 21-24. Ayetler) genellikle namazda okunmaz. Ayetü’l-Kürsi (Arş Ayetleri) olarak bilinen bu ayetler Kuran’da büyük önem taşımaktadır. Ancak, namazın kendisinde okunmak üzere özel olarak tasarlanmamıştır.

    Namaz sırasında Müslümanlar, zorunlu veya tavsiye edilen okumaların bir parçası olarak, Kuran’dan Sureler veya Ayatlar olarak bilinen belirli bölümleri veya ayetleri okurlar. Okunan belirli sureler, duaya ve kişinin tercihine göre değişir. Namaz sırasında yaygın olarak okunan sureler arasında Fatiha Suresi (Bölüm 1) ve İhlas Suresi (Bölüm 112) veya Kuran’ın daha uzun bölümleri gibi ek Sureler bulunur.

    Ayat al-Kürsi, resmi namazda okunmasa da, İslam’da büyük saygı görür ve büyük önem taşır. Pek çok Müslüman, Ayat al-Kürsi’yi bir anma biçimi, kutsama arayışı veya bir koruma aracı olarak ayrı ayrı okur. Genellikle namazdan sonra, uykudan önce veya diğer durumlarda ayette belirtilen nimetleri ve korumayı aramanın bir yolu olarak okunur.

    Uygulamaların bireyler ve topluluklar arasında farklılık gösterebileceğini ve namaz sırasında yapılan isteğe bağlı kıraatlerde bazı farklılıklar olabileceğini belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, yaygın uygulama, Ayetü’l-Kürsi’yi resmi namazın kendisinde okumamaktır.

Cevapla