Paylaş
Hocaya büyü var mı diye baktırmak günah mı
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Büyü var mı diye baktırmak
Bugün ben bir kardan kedime baktırdım ve Kuranı kerimle baktı benim duama ve bana yaşadıklarımı söyledi bende ne var ne yok kim bana büyü yapmış yada yaptırmış hepsini söyledi bu benim kafamı çok karıştırdı ve bir din adamı gibi sizden soruyorum sizde Kuran-ı kerimle bakıldı bana ve dedikleri ne kadar doğru bilmiyorum sizce inanmalı miyim yoksa bos vermeliyim bunun cevabini ala bilirsem çok mutlu olurum
CEVAP:
Büyü, İslam’da caiz görülmeyen bir eylemdir. İslam’a göre, büyü yapmak ve yaptırmak günahtır.
Büyü, bir kişinin başka bir kişiye zarar vermek için kullandığı gizli bir güçtür. Büyü, çeşitli şekillerde yapılabilir. Örneğin, büyü yapmak için muska, tılsım, dua veya ritüel kullanılabilir.
Büyünün var olup olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. Ancak, bazı insanlar büyünün gerçek olduğuna inanır.
Kuran-ı Kerim’de büyüden bahsedilir. Örneğin, Kur’an-ı Kerim’in 2:102. ayetinde şöyle der:
“Büyücüye ve kâhine gidip onlardan bir şey isteyen hiçbir kimse, Allah’a iman etmiş sayılmaz.”
Kuran-ı Kerim’de büyünün caiz olmadığı ve büyücülerin kâfir olduğu belirtilmiştir.
Siz, bir kardan kedisine baktırmışsınız ve o kişi size büyü yapıldığını söylemiş. Bu kişinin söylediklerinin doğru olup olmadığını bilmiyorsunuz.
Siz, büyü yapıldığını düşünüyorsanız, bir din adamına veya güvendiğiniz bir kişiye danışabilirsiniz. Bu kişiler, size büyünün olup olmadığı konusunda bilgi verebilirler.
Ancak, büyü yapıldığına inanmıyorsanız, bu konuda endişelenmenize gerek yoktur. Büyü, gerçek olsa bile, Allah’ın izni olmadan hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceğini unutmayın.
Büyüden korunmak için, Allah’a sığınmanız ve dua etmeniz önemlidir. Ayrıca, Kur’an-ı Kerim okumanız ve Allah’ın emirlerine uymanız da büyüden korunmanıza yardımcı olacaktır.
Sonuç olarak, büyünün var olup olmadığına inanmak ya da inanmamak sizin inancınıza bağlıdır. Ancak, büyünün caiz olmadığı ve büyücülerin kâfir olduğu unutulmamalıdır.
Benzer Konular:
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Büyücülerin her şeyi bildiği, başaramayacakları şeylerin bulunmadığı şeklindeki inançlar İslam’a aykırıdır. Bu yüzden bazı müslüman bilginler, gerçekliği bulunmayan bir aldatmaca ve safsata olduğu gerekçesi ile büyünün gerçekliğini reddetmişlerdir. Sihire maruz kalan bir kişi, çare olarak Hz. Peygamberin önerdiği korunma yöntemleri ile yetinmeli, cinci ve üfürükçülerin tuzağına düşmemelidir. Kendisine büyü yapıldığını sanan ruhsal problemli insanların doktor veya psikiyatri uzmanına müracaat etmeleri uygun olur.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da, kahinlik, büyü, fal bakma ve benzeri uygulamalara başvurmak genellikle hoş karşılanmayan davranışlar arasında yer alır. Bu tür pratikler, İslam’ın öğretilerine ve ahlaki prensiplerine uyumlu değildir. İslam, insanların kaderinin sadece Allah tarafından bilindiğine, bu tür konuların gaybı sadece Allah’ın bildiğine inanır.
Allah’a güvenmek, dua etmek ve O’na yönelmek, Müslümanların sıkıntı ve sorunlarıyla başa çıkma yoludur. İslam, şirkten (Allah’a ortak koşmaktan) kaçınılmasını ve tek ilah olan Allah’a itaat edilmesini öğretir. Bu nedenle, büyü olduğunu düşünmek veya bu tür şeylere başvurmak yerine, sıkıntıları Allah’a yönelerek ve O’na sığınarak çözmek İslam’ın öğretilerine daha uygun bir davranış biçimidir.
Eğer bir kişi büyü veya benzeri bir şeyin varlığından endişe duyuyorsa, bununla başa çıkmak için öncelikle dini liderlerle veya bir İslam alimi ile konuşması, danışması önemli olabilir. İslam’da, Allah’a tevekkül etmek ve O’na güvenmek önemlidir.