Hz Meryem kıssasından çıkarılacak dersler

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Hz Meryem kıssasından çıkarılan dersler

Hz Meryem kissasindan cikarilacak dersler

Hz. Meryem kıssası ve kıssasından çıkarılacak ders nedir?

KISA KISA

1-Kuranda ismi geçen tek kadın Meryem

2-İyi olmak cinsiyet ile alakalı değildir

3-Allah sadece Erkeklerden  seçmez kadın da olsa iyiler hep seçkindir

4-Babasız da çocuk doğurmak mümkündür

5-Allah dilerse beşikteki bebek de konuşur.

7-Mucizeler iman artırır veya eksiltir, müminlerin imanı artar kafir ve münafıkların küfrü

Babasız Dünyaya Gelen Çocuk

Dünya saltanatına ve maddeye karşı aşırı düşkün olan İsrail oğulları, Tevrat ile amel etmez olmuşlardı. Kendilerine ilâhî rahmetin birer eseri olan her peygambere karşı geliyor, azgınlıklarını sürdürüyorlardı. Çünkü ilâhı düzen ile onların kendi arzularına göre kurdukları düzen birbiriyle uyum sağlamıyor, bir bakıma çatışıyordu. Onun için Tevrat’ın hükümleri­ni yeniden ihya edip ona geçerlilik kazandırmak için gönderilen peygam­berlere uymadılar ve bir kısmını öldürdüler, bir kısmını da ülkelerinden kovdular. Cenâb-ı Hak, önce çok yaşlı bir baba ile onun kısır eşinden bir peygamber dünyaya getirerek kudretinin yüceliğini onlara hatırlatmayı di­ledi. Bunun hemen arkasından kendini bütünüyle mabede veren iffet ve namus timsali Meryem’e, Melek Cebrail’i, yakışıklı bir insan şeklinde gön­dererek onun İsa Peygamber’e (A.S.) gebe kalmasını sağladı. Böylece ikin­ci, fakat daha büyük bir mu’cizeyle İsrail oğullarını uyardı. Aynı zaman­da gönderdiği Zekeriya, Yahya ve arkalarından irşat alanına çıkardığı İsa Peygamber (salât-ü selâm hepsine olsun), zühd ve takvanın doruğunda bulunuyorlardı. Amaç, âhiretten yüzlerini tamamıyla dünyaya çeviren Ya­hudilerin hayatında dünya ile âhiret arasında sağlam bir köprü oluştur­mak ve Tevrat’ın hükümlerine işlerlik kazandırmaktı.

Bu Olayda Tecelli Eden Mu’cizeler

Melek Cebrail’e «ruhumuz» denilerek onun taşıdığı ilâhî kudretin te­cellilerinden birine dikkatler çekilmiştir. Çünkü Melek Cebrail gerçekten ilâhî kudretten kaynaklanan büyük bir ruh ve hayattır ve her bakımdan enerji ve güç simgesidir. Onun için uzaklık, yakınlık pek söz konusu de­ğildir.

İlâhî kudreti yansıtan bu büyük ruh, ölüye üflese dirilir, hastaya do-kunsa iyileşir, marize dokunsa şifa bulur, bakire kıza üflese gebe kalır. Kuru ağaca dokunsa yeşerir. Gerçekten bu bizim alışageldiğimiz sebep­leri ve kanunları iptal etmekte, doğrudan hayat ve hareket sağlamaktadır.

Ne var ki bu, câri bir kanun değildir. Sırf ilâhî kudretin her şeyde na­fiz olduğunu, kudretinin her konuda mutlak netice alıcı bulunduğunu ha­tırlatmaya, bütün sebep ve illetlerin yine ilâhî kudret elinde bulunduğuna dilediği zaman sebepsiz, illetsiz olay meydana getireceğine yönelik bir mu’cizedir.

Spermayı, topraktan çıkan gıda maddelerinden meydana getiren, onu erkeğin sulbünde hayvani hayatla oluşturan Yüce Kudret, Melek Cebrail’­in üflemesiyle ana rahminde bir anda sebepleri oluşturamaz mı? Ne vor ki biz birisini belli biyolojik yollardan bildiğimiz için yadırgamıyoruz. İkin­cisinin bağlı bulunduğu fizikötesi kanun ve sebepleri bilmediğimiz için şa­şırıp kalıyoruz.

Melek Cebrail’in Üflemesi

«Biz de ona ruhumuzu (Melek Cebrail’i) göndermiştik de o, ona endamlı, yakışıklı bir insan şeklinde te­messül edip görünmüştü.»

Bu, bizim anlamamızı kolaylaştırmaya yönelik bir anlatım tarzıdır. As­lında meleğin ne havaya, ne de suya ihtiyacı vardır. Bizdeki iç organlar da onlarda mevcut değildir. O haide Meryem’e üflemesi, yüee ruhtan Mer­yem’e geçen manevî cereyandır ki keyfiyetini fiziksel yollarla bilmemiz mümkün değildir. Nitekim Melek Cebrail vahiy ile indiğinde getirdiği ilâhî kelâmı Peygamber (A.S,) Efendimiz’in kalbine ilka etmesi de bu ce­reyanın ayrı bir tezahürü ile gerçekleşiyor, onu sadece Peygamber’in (A.S.) ruhu duyup anlıyordu.

Gerçi burada «nefh» tabiri geçmemekte, sadece büyük ruh olan me­lek Cebrail’in insan suretine girerek Meryem’e görünmesi anlatılmaktadır. Ama Enbiyâ Sûresinde adı geçen meleğin ona nefh ettiği, yani üflediği açıklanmaktadır. O bakımdan ruhun beşer suretinde temessül edip görün­mesinden yine İsa’ya (A.S.) hamile kalması için üflemede bulunduğunu an­lıyoruz. Âdem Peygamber’in de bedeni teşekkül ettikten sonra yine buna benzer bir nefh olayı meydana gelmiş ve öylece kurumuş balçık; et, kan, kemik ve sinirlere dönüşmüştür.

Meleğin İnsan Suretinde Görünmesi

Kur’ân bunu «temessül» kelimesiyle açıklıyor. Bu, bir şekil ve surete girme, cisimleşme, benzeşme gibi manalara gelir.

Neden temessül?

Melek Cebrail, insan suretine girmeden asıl hüviyetiyle inip Meryem’e hitap etmiş olsaydı, ruhu bu hitaba hazır duruma gelmediği için Meryem bir anda kendini kaybeder, ölümle burun buruna gelir, saatlerce baygın kalırdı. Resûlüllah (A.S.) Efendimiz’in ruhu çok güçlü olmasına rağmen altı ay rüya ile bir eğitimden geçirildikten sonra meleğin getirdiği ilâhî vahyi alabilme kudretine erişebildi.

Bunu daha iyi kavrayabilmerniz için şöyle bir misalle değerlendirebi­liriz: Cok yüksek voltajlı bir elektrik akımını, ancak ona uygun hazırlanan bir aygıt alabilir. Aksi halde bağlantı yaptığı cihazı yakıp işlemez duruma sokar.

Allah’ın hitabının önce bir surette tezahür etmesi ve ancak o suret­ten Musa Peygamber’e (A.S.) seslenmesinin de izahı budur. Melek Ceb­rail’in insan suretine girip öylece Meryem’e seslenmesi buna yakın bir anlam taşır. Aynı zamanda Meryem, peygamber değildir. Böylece Cebrail’­in sesleniş ve nefhasına ruhu müsait bulunmuyordu. Bu sesleniş ve nefha önce surette tecelli etmiş, sonra suretten surete geçiş yapmıştır.

Aynı zamanda Melek Cebrail büyük ruh olduğundan bütünüyle ha­yat ve kudrettir. Dokunduğu yerde hayat başlar. Meryem’e görünüp ma­nevî bir üflemede bulunmasıyla İsa (A.S.) vücut bulmuştur.

Allah’tan Korkandan Zarar Gelmez

Düşünce ve duyguları en iyi şekilde arındırıp berraklaştıran, ic disip­lini sağlayan, kalp ve kafayı iyiye, güzele ve doğruya yönlendiren ve so­rumluluk duygusunu en yüksek dozajda aşılayan tek faktör, Allah korku­su ve âhiretteki hesaptır. Aslında insan bu iki manevî müeyyidenin ma­yasını kendinde taşıyarak gözlerini dünyaya acar. Sonra aile, çevre ve okul ya bu mayayı geliştirip amacına uygun düzeye getirir, ya da onu körel­tip belirsiz duruma sokar,

Hz. Meryem doğduğu günden itibaren mabede adanıp verilmiş ve o hava içinde ciddi dinî eğitim görerek gelişmişti. Hattâ daha anasının kar­nında iken mabede hizmet için adandığını yine Kur’ân’dan öğreniyoruz. Zekeriya Peygamber’in (A.S.) terbiye ve himayesinde yetiştirilmesi ise, ayrı bir mutluluktur. O bakımdan kimlerden kötülük gelebileceğini, kim­lerden gelmiyeceğini çok iyi biliyordu. Melek Cebrail yakışıklı bir adam suretine girip görününce, Meryem bir anda korkup irkilmiş ve hemen ar­kasından şöyle demişti: «Eğer Allah’tan korkup sakınan bir kimse isen, senden Allah’a sığınırım.» Bununla Allah’tan korkup sorumluluk duygusu taşıyan insandan zarar gelmeyeceği hatırlatılıyor, aynı zamanda böyle bir inançta olan kimsenin kalbine bir an için birtakım vesvese ve kötü duygu havası doğabileceğini düşünerek de «Senden Allah’a sığınırım» dediği nak­ledilerek, Meryem’in dinî kültürünün ne kadar geniş olduğuna dikkatler çekiliyor.

Meryem’in Kendisine İnsan Suretinde Görünen Meleğin Sözüne Güvenmesi

«Cibril ona : Ben ancak sa­na tertemiz-pâk bir oğlan bağışlamak için Rabbının elçisiyim, demişti.»

İnsan suretinde görünen Melek Cebrail, Meryem’in Allah’a sığınması üzerine, ona güven vererek şöyle diyor: «Ben ancak sana tertemiz pâk bir oğlan bağışlamak için Rabbının elçisiyim.» Bu söz, Meryem’i sakinleştiri­yor ve korkusu kalkıyor. Anlaşılan Hz. Meryem, Melek Cebrail’in sesleniş tarzından ve üslûbundan onun bir saldırgan olmadığını, ilâhî emirle gön­derilen bir melek olduğunu farkedecek bir olgunlukta ve kulağına gelen sesin ona hep güven verdiğini çarçabuk kavrayabilmekteydi.

Bu olaydan Hz. Meryem’in peygamber değilse de, o mertebeye çok yakın bulunan büyük bir veliye olduğu anlaşılıyor.

Zira Melek Cebrail’in sesi, bütünüyle rahmet, bereket, inayet ve gü­ven havası estirir bir özellikteydi. Başka bir sesin bu özelliği taşıması pek mümkün değildi. Aynı zamanda alışılagelmiş bir tonda da bulunmuyordu. Hz. Meryem velayet mertebesinden kaynaklanan seziş ve anlayışıyla bu­nu çok çabuk fark edebilmişti

BENZER KONULAR:

Answers ( 3 )

    1
    2022-07-26T12:16:17+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hz. Meryem kıssasından çıkarılacak bir çok ders bulunmaktadır. Çıkarılacak bu dersleri özetle anlatacak olursak; meleğin kendisine insan surette görünmesi olayını ele alalım. İnsan suretinde görünen Melek Cebrail, Meryem’in Allah’a sığınması üzerine, ona güven vererek şöyle diyor: «Ben ancak sana tertemiz pâk bir oğlan bağışlamak için Rabbının elçisiyim.» Bu söz, Meryem’i sakinleştiri­yor ve korkusu kalkıyor

    En iyi cevap
    1
    2023-05-13T21:06:52+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal
    This answer was edited.

    Hz. Meryem Kıssasından Çıkarılan Dersler

    Hz. Meryem kıssası, İslam inancına göre Hz. İsa’nın annesi Meryem’in doğumundan başlayarak yaşamını anlatan bir kıssa olarak bilinir. Bu kıssadan çıkarılabilecek bazı dersler şunlardır:

    1.İmanın gücü: Hz. Meryem’in Allah’a olan inancı ve teslimiyeti onun hayatında büyük bir rol oynamıştır. Bu, imanın gücünü gösteren bir örnektir. İmanımızın güçlenmesi için, Allah’a olan inancımızı her zaman korumalıyız.

    2.Allah’ın seçimleri: Hz. Meryem, Allah tarafından özel bir seçimle onun kutsal varlığına layık görülmüştür. Bu, Allah’ın seçimlerinin doğru olduğunu gösteren bir örnektir. Allah’ın seçimleri doğrudur ve bizim hayatımızda olan olayların hepsi, Allah’ın takdiriyle gerçekleşir.

    3.Sabır ve teslimiyet: Hz. Meryem, hayatında birçok zorluğa maruz kalmıştır. Ancak o, sabrı ve teslimiyeti ile tüm zorlukların üstesinden gelmiştir. Bu, hayatımızda karşılaştığımız zorluklarda sabırlı ve teslimiyetli olmamız gerektiğini gösteren bir örnektir.

    4.İnsan onuru: Hz. Meryem, Allah tarafından özel bir varlık olarak yaratılmıştır. Bu, insanın yaratılışındaki değer ve önemi gösteren bir örnektir. Her insan, Allah tarafından özel bir şekilde yaratılmıştır ve bu nedenle her insanın değeri vardır.

    5.Cinsiyet eşitliği: Hz. Meryem, İslam inancında kadınların saygınlığına ve değerine bir örnek olarak görülür. Bu, cinsiyet eşitliğinin önemini gösteren bir örnektir. Kadın ve erkek arasında herhangi bir ayrım yapılmaksızın herkesin eşit değerde olduğunu anlamamız gerekmektedir.

    6.Allah’ın merhameti: Hz. Meryem’in kıssası, Allah’ın merhametinin yansımasıdır. Allah, ona bir mucize olarak İsa’yı vermiş ve ona rızık sağlamıştır. Bu, Allah’ın merhametinin sonsuz olduğunu gösteren bir örnektir. Her zaman Allah’ın merhametiyle umutlu olmalı ve O’na güvenmeliyiz.

    7.Mütevazılık: Hz. Meryem’in hayatı boyunca sergilediği mütevazılık, bir liderin özellikleri arasında yer alır. Hz. Meryem, insanların kendisine saygı göstermelerine değil, sadece Allah’ın rızasını kazanmaya odaklanmıştır. Bu, mütevazılık ve özverinin önemini gösteren bir örnektir.

    8.Aile değerleri: Hz. Meryem, ailesine olan saygısını gösteren bir örnektir. O, ailesine bağlı kalmış ve onlara saygı göstermiştir. Bu, aile değerlerinin önemini gösteren bir örnektir. Aile, insanın hayatındaki en önemli değerlerden biridir ve ailemize karşı gösterdiğimiz saygı ve sevgi, hayatımızın birçok alanında bize yardımcı olur.

    9.Şükretmek: Hz. Meryem, Allah’ın lütfettiği nimetler için şükretmekten hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Bu, şükretmenin önemini gösteren bir örnektir. Allah’ın bize verdiği her nimet için şükretmeli ve O’na minnettar olmalıyız.

    10.Adalet: Hz. Meryem, Allah’ın adaletini simgeleyen bir örnektir. O, adaletli bir şekilde yaşamış ve başkalarına karşı adaletli davranmıştır. Bu, adaletin önemini gösteren bir örnektir. Herkesin eşit haklara sahip olduğunu ve adaletin sağlanması gerektiğini anlamalı.

    11.Dua etmek: Hz. Meryem, Allah’a yönelik duaların gücünü gösteren bir örnektir. O, Allah’a dua ederek, O’nun lütfunu ve merhametini istemiştir. Bu, dua etmenin önemini gösteren bir örnektir. Allah’a dua etmek, insanın manevi gücünü arttırır ve hayatındaki zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olur.

    12.Özveri: Hz. Meryem, İsa’yı doğurmak için büyük bir özveri göstermiştir. Bu, insanların sevdikleri için ne kadar özveride bulunabileceğini gösteren bir örnektir. Özveri, insanların hayatta karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olur ve toplumsal yaşamın da temel taşlarından biridir.

    13.İnançlı bir anne olmak: Hz. Meryem, İsa’yı büyütürken ona doğru yolu gösteren bir anne olmuştur. Bu, inançlı bir anne olmanın önemini gösteren bir örnektir. Anne, çocuğunun hayatında büyük bir rol oynar ve ona doğruyu öğretir. İnançlı bir anne, çocuğunun manevi hayatını şekillendirmede önemli bir rol oynar.

    14.Takva: Hz. Meryem, takvanın önemini gösteren bir örnektir. O, Allah’ın emirlerine uyarak, takva sahibi bir hayat sürmüştür. Takva, insanların Allah’a yakınlaşmasını sağlar ve insanların hayatında güçlü bir manevi zemin oluşturur.

    15.İffet: Hz. Meryem, iffetli bir hayat sürdürmüştür ve bu, iffetin önemini gösteren bir örnektir. İffetli bir hayat, insanın manevi değerlerini korumasına ve Allah’a yakınlaşmasına yardımcı olur.

    16.Sabır: Hz. Meryem, hayatında birçok zorluğa karşı sabırla karşı koymuştur. Sabrın önemini gösteren bir örnektir. Sabır, insanın hayatındaki zorluklarla başa çıkmasına ve Allah’ın rızasını kazanmasına yardımcı olur.

    17.Cesaret: Hz. Meryem, Allah’ın emrini yerine getirmek için cesur davranmıştır. Cesaretin önemini gösteren bir örnektir. Cesaret, insanların hayatta karşılaştığı zorluklarla başa çıkmasına ve doğru olanı yapmalarına yardımcı olur.

    18.Yürekten teslimiyet: Hz. Meryem, Allah’a tam bir teslimiyetle yaşamıştır. Bu, yürekten teslimiyetin önemini gösteren bir örnektir. Yürekten teslimiyet, insanın hayatındaki zorluklarla başa çıkmasına ve Allah’ın rızasını kazanmasına yardımcı olur.

    19.İnsanlara saygı: Hz. Meryem, insanlara saygı gösteren bir örnektir. Bu, insanlara saygının önemini gösterir. İnsanlara saygı göstermek, insanlar arasında barış ve uyumun sağlanmasına yardımcı olur.

    20.Sevgi: Hz. Meryem, sevginin önemini gösteren bir örnektir. O, insanlara sevgi ve şefkatle yaklaşmıştır. Sevgi, insanların hayatında önemli bir yer tutar ve insanların arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur.

     

    1
    2023-05-13T21:10:25+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hz. Meryem Kıssasından Çıkarılan Dersler

    Hz. Meryem kıssası, İslam inancına göre Hz. İsa’nın annesi Meryem’in doğumundan başlayarak yaşamını anlatan bir kıssa olarak bilinir. Bu kıssadan çıkarılabilecek bazı dersler şunlardır:

    1.İmanın gücü: Hz. Meryem’in Allah’a olan inancı ve teslimiyeti onun hayatında büyük bir rol oynamıştır. Bu, imanın gücünü gösteren bir örnektir. İmanımızın güçlenmesi için, Allah’a olan inancımızı her zaman korumalıyız.

    2.Allah’ın seçimleri: Hz. Meryem, Allah tarafından özel bir seçimle onun kutsal varlığına layık görülmüştür. Bu, Allah’ın seçimlerinin doğru olduğunu gösteren bir örnektir. Allah’ın seçimleri doğrudur ve bizim hayatımızda olan olayların hepsi, Allah’ın takdiriyle gerçekleşir.

    3.Sabır ve teslimiyet: Hz. Meryem, hayatında birçok zorluğa maruz kalmıştır. Ancak o, sabrı ve teslimiyeti ile tüm zorlukların üstesinden gelmiştir. Bu, hayatımızda karşılaştığımız zorluklarda sabırlı ve teslimiyetli olmamız gerektiğini gösteren bir örnektir.

    4.İnsan onuru: Hz. Meryem, Allah tarafından özel bir varlık olarak yaratılmıştır. Bu, insanın yaratılışındaki değer ve önemi gösteren bir örnektir. Her insan, Allah tarafından özel bir şekilde yaratılmıştır ve bu nedenle her insanın değeri vardır.

    5.Cinsiyet eşitliği: Hz. Meryem, İslam inancında kadınların saygınlığına ve değerine bir örnek olarak görülür. Bu, cinsiyet eşitliğinin önemini gösteren bir örnektir. Kadın ve erkek arasında herhangi bir ayrım yapılmaksızın herkesin eşit değerde olduğunu anlamamız gerekmektedir.

    6.Allah’ın merhameti: Hz. Meryem’in kıssası, Allah’ın merhametinin yansımasıdır. Allah, ona bir mucize olarak İsa’yı vermiş ve ona rızık sağlamıştır. Bu, Allah’ın merhametinin sonsuz olduğunu gösteren bir örnektir. Her zaman Allah’ın merhametiyle umutlu olmalı ve O’na güvenmeliyiz.

    7.Mütevazılık: Hz. Meryem’in hayatı boyunca sergilediği mütevazılık, bir liderin özellikleri arasında yer alır. Hz. Meryem, insanların kendisine saygı göstermelerine değil, sadece Allah’ın rızasını kazanmaya odaklanmıştır. Bu, mütevazılık ve özverinin önemini gösteren bir örnektir.

    8.Aile değerleri: Hz. Meryem, ailesine olan saygısını gösteren bir örnektir. O, ailesine bağlı kalmış ve onlara saygı göstermiştir. Bu, aile değerlerinin önemini gösteren bir örnektir. Aile, insanın hayatındaki en önemli değerlerden biridir ve ailemize karşı gösterdiğimiz saygı ve sevgi, hayatımızın birçok alanında bize yardımcı olur.

    9.Şükretmek: Hz. Meryem, Allah’ın lütfettiği nimetler için şükretmekten hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Bu, şükretmenin önemini gösteren bir örnektir. Allah’ın bize verdiği her nimet için şükretmeli ve O’na minnettar olmalıyız.

    10.Adalet: Hz. Meryem, Allah’ın adaletini simgeleyen bir örnektir. O, adaletli bir şekilde yaşamış ve başkalarına karşı adaletli davranmıştır. Bu, adaletin önemini gösteren bir örnektir. Herkesin eşit haklara sahip olduğunu ve adaletin sağlanması gerektiğini anlamalı.

    11.Dua etmek: Hz. Meryem, Allah’a yönelik duaların gücünü gösteren bir örnektir. O, Allah’a dua ederek, O’nun lütfunu ve merhametini istemiştir. Bu, dua etmenin önemini gösteren bir örnektir. Allah’a dua etmek, insanın manevi gücünü arttırır ve hayatındaki zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olur.

    12.Özveri: Hz. Meryem, İsa’yı doğurmak için büyük bir özveri göstermiştir. Bu, insanların sevdikleri için ne kadar özveride bulunabileceğini gösteren bir örnektir. Özveri, insanların hayatta karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olur ve toplumsal yaşamın da temel taşlarından biridir.

    13.İnançlı bir anne olmak: Hz. Meryem, İsa’yı büyütürken ona doğru yolu gösteren bir anne olmuştur. Bu, inançlı bir anne olmanın önemini gösteren bir örnektir. Anne, çocuğunun hayatında büyük bir rol oynar ve ona doğruyu öğretir. İnançlı bir anne, çocuğunun manevi hayatını şekillendirmede önemli bir rol oynar.

    14.Takva: Hz. Meryem, takvanın önemini gösteren bir örnektir. O, Allah’ın emirlerine uyarak, takva sahibi bir hayat sürmüştür. Takva, insanların Allah’a yakınlaşmasını sağlar ve insanların hayatında güçlü bir manevi zemin oluşturur.

    15.İffet: Hz. Meryem, iffetli bir hayat sürdürmüştür ve bu, iffetin önemini gösteren bir örnektir. İffetli bir hayat, insanın manevi değerlerini korumasına ve Allah’a yakınlaşmasına yardımcı olur.

    16.Sabır: Hz. Meryem, hayatında birçok zorluğa karşı sabırla karşı koymuştur. Sabrın önemini gösteren bir örnektir. Sabır, insanın hayatındaki zorluklarla başa çıkmasına ve Allah’ın rızasını kazanmasına yardımcı olur.

    17.Cesaret: Hz. Meryem, Allah’ın emrini yerine getirmek için cesur davranmıştır. Cesaretin önemini gösteren bir örnektir. Cesaret, insanların hayatta karşılaştığı zorluklarla başa çıkmasına ve doğru olanı yapmalarına yardımcı olur.

    18.Yürekten teslimiyet: Hz. Meryem, Allah’a tam bir teslimiyetle yaşamıştır. Bu, yürekten teslimiyetin önemini gösteren bir örnektir. Yürekten teslimiyet, insanın hayatındaki zorluklarla başa çıkmasına ve Allah’ın rızasını kazanmasına yardımcı olur.

    19.İnsanlara saygı: Hz. Meryem, insanlara saygı gösteren bir örnektir. Bu, insanlara saygının önemini gösterir. İnsanlara saygı göstermek, insanlar arasında barış ve uyumun sağlanmasına yardımcı olur.

    20.Sevgi: Hz. Meryem, sevginin önemini gösteren bir örnektir. O, insanlara sevgi ve şefkatle yaklaşmıştır. Sevgi, insanların hayatında önemli bir yer tutar ve insanların arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur.

     

Cevapla