Paylaş
Hz. Muhammed’in Mekke ve Medine’de İslamiyeti tebliğde izlediği metod ve politikalar neler
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Üniversite Öğrencisinden bir sual
Hayırlı günler ve hayırlı çalışmalar dilerim efendim, Ben İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisiyim final ödevim ile ilgili kaynak topluyorum fakat bazı yerlerde kaynak bulamayıp yetersiz kalıyorum ve konuyu bilgin bireylere soruyorum rica etsem ödevim için size sorduğum soruyu cevaplar mısınız?
Cevap:
Resûl-i Kibriyâ Efendimiz îmân ve İslâma dâvete ilk önce en yakınlarından başladı. İlk defa zevcesi Hz. Hatice-i Kübrâya anlattı. Hz. Hatice onun peygamberliğini tasdik ederek derhal Müslüman oldu. Daha sonra yine en yakını olan ve dört beş yaşlarından beri yanında ve terbiyesinde bulunan Hz. Ali’yi İslâma dâvet etti. O da İslâmla müşerref oldu.
Bundan sonra âilesi dışında en çok güvendiği Hz. Ebû Bekir geliyordu. Hz. Ebû Bekir vasıtasıyla da birçok kimse İslâma girdi. 3 yıl kadar davet gizli olarak yapıldı . Müslümanların sayısı 40 yakın idi ulaştıktan sonra Peygamber efendimiz gelen ayet üzerine akrabalarını toplayıp onları islama davet etti . Daha sonrada tüm mekkeleride bir vadide toplayıp onları islama davet etti . 13 yıl olan mekke devrinden sonra Müslümanlar baskı ve zülümlerden dolayı Allahın hicret izni verdikten sonra Medineye hicret etti.
Benzer konular:
- Hz. Peygamberin (s.a.v.) İslam tebliğinin Mekke Dönemi’nde neler yaşanmıştır?
- Maide 67. ayetin tefsiri “Ey Resul Rabbinden sana indirileni tebliğ et” ne demek
- Hz. Muhammed’in Mekke ve Medine’de İslamiyeti tebliğde izlediği metod ve politikalar nelerdir.?
- Tebliğ etmek adına harama girmek caiz mi
- Rüyada tebliğ edememek
- Tümünü görüntüle.
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Hz. Muhammed’in Mekke ve Medine’de İslamiyeti tebliğ etme yöntemleri ve politikaları, Kur’an’da ve Hadislerde detaylı olarak anlatılmaktadır. Bu yöntemler şunlardır:
Bu yöntemlerin tümü, Hz. Muhammed’in insanlarla olan ilişkisinde kullanılmış ve İslam dininin yayılmasında önemli bir rol oynamıştır.