İbadetle temizlik arasındaki ilişki

Question

İbadetle temizlik arasında ilişkiye örnek

Ibadetle temizlikarasindaki iliski

İslam dininde emredilen ibadet ile temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır örnekler

İslam’da ibadetlerin yapılışında temizlik zorunlu kılınmıştır. Mesela bir Müslüman namaz kılarken, Kur’an okurken, abdest alırken temizlenir. Temizlik sadece beden temizliği olarak düşünülmemelidir. Manevi kirlerden arınmak da bir temizlik türüdür ve İslam’da bunun karşılığı tövbe ile olur.

Temizlik kişinin maddi ve manevi kirlerden arınması ve bunun yanında iç ve dış dünyasını kirlerden arındırmasıdır. Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi 222 ayeti kerimede Rabbimiz Allah (cc): “Şüphesiz Allah Tevbe edenleri, temizlenenleri sever.” Buyurmaktadır. Yine hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (sav) temizliği imanın yarısı olarak adlandırılmaktadır.

İslam dinimiz temizliğe son derece önem veren bir dindir. Temizlik bir kısım ibadetlerde şart olduğu gibi sağlıklı yaşamında şartıdır.

Kişinin vücudunu temizlemesi abdest alması bir ibadettir. Aynı zamanda kişinin yaşadığı çevreyi temizlemesi de bir ibadettir. Temiz olmak ve temiz yaşamak ibadettir. Temizlik insanın ömrünü uzatır. Temizlik güzelliktir, temizlik berekettir temizlik insanlığımızın bir gereğidir.

Rabbine kulluk eden bir müslümana temiz bir şekilde ibadet etmek yaraşır. Mesela namaz kılan biri abdest alarak temizlendiği gibi kıldığı mekanın da temiz olmasına dikkat eder. Çünkü ibadet mekanları müminlerin toplanma yeridir. Müslümanlar ibadet esnasında temiz ve sağlıklı bir ortamda ibadet etmelidirler.

BENZER KONULAR:

İbadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır

Dinimizde Temizlik ve Önemi – Diyanet

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    1
    2021-11-26T07:07:03+03:00

    İbadet ile temizlik arasında çok sıkı bir ilişki vardır. Bazı ibadetleri yerine getirebilmek için temizlik o ibadetin şartlarından birisidir. Mesela namaz ibadeti. Namaz ibadetinin yerine gelebilmesi için kişinin hem bedenindeki hem de elbisesinden necasetlerden kurtulması gerekmektedir. Ayrıca gerekli olduğu durumlarda bedenini temizlemek için de gusül abdesti alması gerekmektedir kişinin. İslam dinimiz temizliğe son derece önem veren bir dindir. Temizlik bir kısım ibadetlerde şart olduğu gibi sağlıklı yaşamında şartıdır. Kişinin vücudunu temizlemesi abdest alması bir ibadettir. Aynı zamanda kişinin yaşadığı çevreyi temizlemesi de bir ibadettir. Temiz olmak ve temiz yaşamak ibadettir.

    En iyi cevap

Cevapla