İçimde okuma isteği yok

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Kişide Okuma olmama isteği

Icimde okuma istegi yok

Benim derslerim bayagi iyi ve inancli bir insanim cok sukur. Ama son zamanlarda maddi manevi imkanim olmasina ragmen icimde bir isteksizlik var. Aslinda bayagidir var cok kucukken de okumasam ciftlik gibi bir yere yerlessek oyle gecinsek ibadetle mesgul olsak diye dusunurdum. Simdi ne zaman ölecegimizi bilmiyoruz Allah uzun hayirli omur versin cumleten de ne kadar yasarsak yasayalim zaman hizlica geciyor ve bir yerde bitecek ve buna ragmen bu kadar caba ile okul okumak bana sacma geliyor. Istemiyorum okumak bu stresi cileyi rekabeti cekmek istemiyorum ve olmak istedigim bi meslek olmamasina ve bunlari dusunmeme ragmen okumak bana agir geliyor agrima gidiyor. Annemle babami uzmek istemiyorum kesinlikle ama gercekten okumak istemiyorum hafiz olsam hafizlik dersleri versem ne guzel olurdu. Cunku hedefim yok olmak istedigim bir meslek yok akintiya kapilmis surukleniyorum doktor vb olmak isteyen insanlarin arasinda. Dedigim gibi bu degersiz dunya hayati icin bu kadar okumak hirs cabalamak istemiyorum. Ben eskiden bu kadar degildim ve bu durum annemleri uzecektir. Ne yapmaliyim hangisi benim icin daha sevapli olur her seyi birakip hafizlik kursuna falan mi gideyim yoksa okuyayim mi hic istegimin olmamasina ragmen. Tesekkurler


Lise bittiğinde ve sonraki 2 yıl, bendede okuma isteği yoktu. Ne yapıcam vs diye düşündüm okumamaya karak verdim. Sonra işe gittim o arada. İşimle pek aram yoktu. Sevemedim. Bende tam 2 yıl sonra okumaya karar verdim. Türkiyede tam olarak nasıl ordaki ortamlar bilmiyorum ama, ben kendimi anlatayım; istediğim bölüm bulunduğum ülkede olmadığı için, herhangi bi mesleği seçtim. Gerçekten açtım kitabı, aa tmm bunu seçtim bu olsun dedim. Ve bu bölümü (işte bu 6. Ayına kadar okudum, türkçesini bilmiyprum mayıstan sonraki ay). Ve üniye gelince, üni ortamı çok farklı, herkes birşeyleri öğrenme peşinde (çoğu daha doğrusu) ve buna bende alıştım yani lisedeki gibi değildi, herkes öğrenmek için ordaydı, biri gelip demedi hiç; aa ben ders çalışmak istemiyoruö gibisinden, ve dersi çalıştıkça daha çok öğrenmek istedim… Ama gel gör ki, seneye başka bir mesleğe geçeceğim. Neden? Çünki istediğim bölüm olmadığı için bu mesleği sevemedim. ne istediğimi hala bilmiyordum, ki HALA bilmiyorum. Seneye ne okusam diye hala sitelerde dolaşıyorum (seneye dediğim, 2 hafta sonra). Demem o ki; hem liseden sonra yıllarım geçti. Hemde hala ne yapmak istediğimi bilmeyen bir insanım ve boşuna zaman kaybettim malesef. Ve çok pişmanım. Senin eğer istediğin bir meslek varsa ve buna okuma durumun varsa kesinlikle onu oku! İlahiyat istiyorsan onu oku! Öğretmen/hoca/imam olabilirsin. Ama daha fazla okuyup üniversitede professör,..,… olabilirsin! İçinden ne geçiyorsa, yeteneğin ne ise, onu YAP! Ailenide dinleme ! (kendi fikrim)


aleyküm selam güzel kardeşim ilerde pişman olmayaçaksan okumak istemiyorsan bence okuma .madem maddi durumun iyi neden neden ticaretle uğraşmayasın çevremizde madem dinini islamıda yaşıyor ve biliyorsan müslüman bir tüccar müslüman bir işveren yanında çalıştıraçağın insanların hayır duasını seninle alışveriş yapanların hayırduasını almayasın.çünkü çevremizde böyle yapacak çok insan lazım.fırsatın varsa hem oku hemde şimdiden alt yapını oluştur.okumak diploma sahibi olmak hayatınıza daha çok şey katabilir.

Benzeri konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da, Kuran’ın okunması ve üzerinde düşünülmesi önemli bir ibadet ve sorumluluktur. Ancak, her bireyin içinde farklı duygusal ve ruhsal durumlar olabilir. Bazı dönemlerde, okuma isteği veya motivasyonu düşebilir veya zorluklar yaşanabilir.

    İslam öğretisine göre, iman ve ibadet süreklilik gerektiren bir çabadır. İbadetlerde zaman zaman inişler ve çıkışlar yaşamak normaldir. İçinde bulunduğunuz durumda, içimde okuma isteği olmamasıyla ilgili bir endişe yaşıyorsanız, aşağıdaki noktalara dikkat etmek faydalı olabilir:

    1. Motivasyonu yeniden kazanma: İbadetlerin önemini hatırlamak, Kuran’ın anlamını ve mesajlarını anlamaya çalışmak, dini kaynakları okumak, teşvik edici yazılar veya konuşmalar dinlemek gibi yöntemlerle motivasyonunuzu yeniden kazanabilirsiniz.
    2. Rutin oluşturma: Okuma alışkanlığı kazanmak için düzenli bir zaman ayırmak ve kendinize bir okuma rutini oluşturmak faydalı olabilir. Her gün belli bir süre veya belirli sayıda sayfa okumayı hedefleyebilirsiniz.
    3. Anlama ve derinlemesine düşünme: Sadece okumak değil, Kuran’ı anlamak ve üzerinde düşünmek de önemlidir. Tefsirler okuyarak veya Kuran derslerine katılarak Kuran’ın anlamını daha iyi kavrayabilirsiniz. Ayetlerin anlamlarını derinlemesine düşünmek, manevi bağlantıyı güçlendirebilir.
    4. Yardım almak: Eğer içimde okuma isteğiyle ilgili sürekli bir sorun yaşıyorsanız, bir dini rehberden veya dinî bilgiye sahip bir kişiden destek almak faydalı olabilir. Bu kişi, size motivasyon sağlayabilir veya doğru bir yol haritası sunabilir.

    Önemli olan, içimdeki okuma isteği yokluğuna rağmen ibadetlere devam etmek ve dini bağlantınızı korumak için çaba sarf etmektir. İslam’da, kişinin içsel durumu ve niyeti büyük önem taşır. Allah, samimi çabalardan ve niyetlerden haberdardır ve O’na yönelmek için samimi bir kalp ile ibadet etmek önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla