İstemeden İçinden Allah’a Küfür Etmek
Selamun aleyküm içimdeki ses haram günahları helaldir diye tekrar edıyor ve içime şüphe bırakıyor sanki ben söylemişim gibi ama bu durumdan kalbım asırı rahatsızlık duyuyor sankı kalbımde bir sancı hiç gitmiyor ve korkuyla kaplı kendimi günaha girmiş hissediyorum ne kadar tevbe etsemde ıcımdeki şüphe gitmiyor maalesef içimden geçenleri dilimle söylememe rağmen sanki ben söylemişim gibi tereddüte düşüyorum. Ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler.
İç ses bu inkarcı ses dediğin şey şeytanın vesveseleri dir aldırma
Vesvese durumunu her müslüman Yaşar ama kime hemen atlatır kimi de vesveseye şeytana itaat ettiği için bocalayıp durur kurtulamaz
Allah şifalar versin sizi bu durumdan kurtarsın
Vesveseye Mübtela Olunca
“(Allah’ın rahmetinden) kovulmuş şeytandan ve fitnesinden Allah’a sığınırım.
Allah’a ve peygamberlerine iman ettim. Allah birdir. Allah Samed’dir. Doğurmamıştır, doğurulmamıştır ve hiçbir şey Onun dengi olmamıştır” der. Sonra sol tarafına üç defa tüf, tüf yapar.
Amelde Vesveseye Karşı
(Allah’ın rahmetinden) kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım. (3 defa)
Sonra sol tarafına üç kere tüf, tüf yapar, sonra da “O Evvel’dir, Ahir’dir, Zâhir’dir. Bâtın’dır ve O, her şeyi bilendir” âyetini oku
İnkar vesvesesi
Uyumaya çalışırken aklıma zina düşünceleri geliyor. Dün gecede aynısı oldu. Düşünce geldiğinde zina haram düşüncesi aklıma geldi ama ben ağzımdan farklı bir şeye helal demiştim o sırada sanki haşa zinaya helal demişim gibi hissettim ama başka bir şeye diyordum. Günaha sebep olur mu. Zinanın haram olduğunu biliyorum asla inkar etmıyorum.
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’ın inananlara doğruluk için çabalamayı ve düşüncelerini ve eylemlerini kontrol etmeyi öğrettiğini hatırlamak önemlidir. Sizi İslam’ın ilkelerine aykırı eylemlerde bulunmaya zorlayan rahatsız edici düşünceler veya olumsuz bir iç ses yaşıyorsanız, işte atabileceğiniz birkaç adım:
Unutmayın, müdahaleci düşünceler yaygındır ve inancınızı veya karakterinizi tanımlamaz. Gerektiğinde yardım ve destek aramak çok önemlidir. Davetsiz düşüncelerle veya olumsuz etkilerle mücadele etmeye devam ediyorsanız, size özel durumunuza göre uyarlanmış rehberlik ve yardım sağlayabilecek bir akıl sağlığı uzmanına danışmayı düşünün.