Paylaş
İftiraya maruz kalan bir kişinin duygu ve düşüncelerini empati yaparak değerlendiriniz.
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
- İftiraya maruz kalan bir kişinin duygu ve düşüncelerini empati yaparak değerlendiriniz.
İftirada bulunmak dinimizce yasaklanmış son derece kötü ve günah olan bir davranıştır. Sevgili Peygamberimizin ashabı kiramından uzak durmasını istediği yedi şeyden biridir iftira…
İftira bir kişiye aslı olmayan bir olaydan dolayı kara çalmak ve yalan yere suçlamak demektir.
İftiraya maruz kalan biri yapmadığı bir şeyden dolayı suçlandığı için çok üzülür. Psikolojisi bozulur. Bazen öyle kötü ve ağır iftiralar vardır ki iftiraya maruz kalan kişi insanlar içine çıkacak yüz bile bulamayabilir. Bazen can güvenliği tehlikeye girer. İnsanlar ile olan ilişkileri bozulur. İftiraya maruz kalan birinin aile saadeti ve mutluluğu sona erebilir. Bazen iftiraya uğrayan o kadar bunalıma girer ki bu durum o kişinin intihar etmesine bile neden olabilir.
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İftirada bulunmak dinimiz tarafından yasaklanmış olup bu davranış haramdır. İftira ahlaklı olan insanların yapacağı bir iş değildir. İftira bir kişiye aslı olmayan bir olaydan dolayı kara çalmak ve yalan yere suçlamak demektir. İftiraya maruz kalan biri yapmadığı bir şeyden dolayı suçlandığı için çok üzülür. Psikolojisi bozulur. Bazen öyle kötü ve ağır iftiralar vardır ki iftiraya maruz kalan kişi insanlar içine çıkacak yüz bile bulamayabilir.