ikindi ve yatsı namazının 3. rekatında subhaneke

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

ikindi ve yatsı namazının 3. rekatında sübhaneke

İkindi ve yatsı namazı farzının 3.rekat sübhaneke okunursa

ben bugüne kadar ikindi ve yatsı namazlarının 3.rekatında subhaneke okumuyordum bilmediğim için. bugün öğrenince şaşırdım. bu şekilde kıldığım namazlar geçerli midir?bundan sonra doğru şeklini kılacam inşallah. hanefi mezhebindenim



Hanefi mezhebine göre farz namazların 3. Rekatında Sübhaneke okunmaz.
Fakat okunduğu zaman namaz bozulmaz namaz geçerlidir.

ikindi ve yatsı namazının sünnetlerinde 3 rekatta sübhaneke okunur farzlarda değil



pardon hocam sünnetleri için sormuştum ben zaten

Answers ( 2 )

    0
    2021-07-28T15:58:25+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hanefi mezhebine göre gayri müekked sünnet namazı olan ikindi ve yatsı namazının ilk sünnetinde üçüncü rekata kalkarken subhaneke duasını okuruz. Subhaneke duasını okumak sünnettir. Okunmasa namaza bir engeli yoktur. Sehiv secdesi yapmaya da gerek yoktur.

     

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İkindi (İkindi) ve yatsı (Yatsı) namazlarının üçüncü rekatında (birlik) özel bir ihtiyaç olarak “Sübhaneke” (Sübhaneke Allahümme ve bihamdike) ifadesini okumak meşrû değildir. Bununla birlikte, namazın yerleşik amellerine ve görgü kurallarına aykırı olmadığı sürece, namazın bu pozisyonunda onu veya başka herhangi bir duayı veya Allah’ı anmayı okumanıza izin verilir.

    Genel olarak ikindi ve yatsı namazlarının üçüncü rekatları, birinci ve ikinci rek’atlarla aynı düzeni takip eder. Açılış tekbirinden (Allahu Ekber) sonra Kur’an’dan bir kısım okumayı ve her zamanki gibi rüku (rukû) ve secde (secde) yapmayı içerir. Namazın bu özel konumunda okunması zorunlu veya emredilmiş özel ek kıraatler veya ibareler yoktur.

    Ancak üçüncü rekatta “Subhaneke” veya başka bir duayı okumayı seçerseniz, bu caizdir ve nafile bir ibadet olarak kabul edilir. Müslümanlar, namazın temel fiillerinden ve gerekliliklerinden uzaklaşmadıkları sürece, namaz sırasında ilave Allah’ı zikretmek ve dua etmekle meşgul olmaya teşvik edilirler.

    Namaz veya kıraatlerle ilgili özel endişeleriniz veya başka sorularınız varsa, durumunuza özel rehberlik sağlayabilecek ve namazın öngörülen eylemlerini ve görgü kurallarını daha iyi anlamanıza yardımcı olabilecek bilgili bir İslam alimi veya nitelikli bir dini otoriteye danışmanız önerilir. .

    En iyi cevap

Cevapla