Paylaş
İslamda resim ile ilgili hükümler nelerdir
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
İslamda resim ile ilgili hükümler nelerdir
Resim demek çizilmiş birşey semek değilmi? Fotoğraf ta fotoğraf demek değilmi?
Bi sayfada bu yazıyordu:
Ancak haram olmayan resimler de vardır. Şöyle ki:
2. Baş veya göbekten itibaren yukarı tarafın resmi. Böyle bir resim tam olmadığından bulunmasında yine beis yoktur. Çünkü böyle bir mahlûkun hayat sahibi olup yaşaması mümkün değildir. Bundan anlaşılıyor ki; tapu, nüfus cüzdanı, pasaport ve diğer muameleler için lüzumlu olan vesikalık fotoğraf ile dış ve iç organların filimlerinin çekilmesinde hiçbir beis yoktur.
burda fotoğraftanmı bahsediliyor yoksa çizilmiş insandanmı? Ve yukarda tek lüzumlu olanlar içinmi tek caiz yoksa hepsi içinmi caiz? Lüzümsüz olanlardamı?
İhtiyaç olmadıkça canlı resmi çizmek caiz değildir yarın veya tam fark etmez
Resim çizmek ile ilgili hadisleri okuduğunuz zaman yukarıdaki yorumu gibi bir yorum bulamazsınız
Yarısı olursa yaşayamaz ondan dolayı caizdir demek sadece bir yorumdur
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da resim yapmak ve görsel sanatlar yaratmak genel olarak caiz kabul edilmiştir. İslam, sanatsal ifadeyi teşvik eder ve estetiğin ve yaratıcılığın değerini kabul eder. Ancak, akılda tutulması gereken bazı yönergeler ve hususlar vardır:
İslami uygulamanın herhangi bir yönünde olduğu gibi, İslami öğretiler ve sanatta çok bilgili olan bilgili alimlerden rehberlik istemek, İslam’da resim ve sanatsal ifadenin izin verilebilirliği ve yönergeleri hakkında daha fazla bilgi ve açıklama sağlayabilir.