İslam’da tedavi olma konusunda helaller ve haramlar

Question

Dinimizde helal ve haram tedavi yöntemleri

Islamda tedavi olma konusunda helaller ve haramlar

Ölüm tehlikesi olmayan hastalıkta (aynı cinsiyetten doktor yoksa) namahreme tedavi olmak caiz mi ? (Örnek basit grip, bacağın kırılması, tip bebek tedavisi..,..)

Haramla tedavi olmak caiz mi


İslam’da hasta olan birinin tedavi olması dinimizin emridir farzdır çünkü bedenimiz sağlığımız bize emanettir.

Tedavi konusunda helal ve haramlar a dikkat etmek gerekir mesela bir kadın tedavi olmak için mutlaka kendi cinsi olan kadın doktor tercih etmek zorundadır şayet kadın doktor yok ise b olduğu halde gitme imkanı yok ise örneğin Kendi bulunduğu şehirde değil başka Bir şehirde ise o zaman karşı cins erkek bir doktora muayene olması caiz olur.

Aynı şekilde bir erkek Müslüman tedavi olmak için mutlaka erkek doktor tercih etmelidir şayet erkek doktor yok ise o zaman kadın doktora muayene olabilir.

Bu söz ettiğimiz konu mahrem yerlerin açılması veya dokunma zorunluluğu konusunda olur şayet ayakta tedavide verdiğimiz dokunmadan vücudunu açmadan yapılan bir tedavi ise o zaman dilediği doktora gidebilir yine de bu durumda bile takva olanı kendi cinsini tercih etmektir..

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    1
    2021-11-07T18:11:10+03:00

    Hasta olan birisinin tedavi olması farzdır. Ölüm kaderimde var ise ölürüm deyip tedavi olmamak adeta intihardır.

    Bir kadın veya bir erkek mahrem bölgelerinden biri ile alakalı muayene olacak ise kendi cinsinden doktora muayene olması gerekmektedir. Kendi cinsinden doktor olduğu halde karşı cinsten doktora muayene olması asla caiz değildir. Bu konuda Müslüman’ın çok hassas davranması gerektiğini hatırlatmak isterim.

    En iyi cevap

Cevapla