Paylaş
İslam’da tedavi olmak
Question
TEDAVİ OLMANIN DİNDEKİ YERİ
Sizin de bildiğiniz üzere sara hastası kadın ile ilgili meşhur hadiste (Buhari, Merda, 6) kadın, peygamber efendimizden şifa için dua istemiş ancak peygamberimiz onun sabredip cenneti istemesini söylemiştir. Bu hadise göre biz müslümanlar hastalandığımızda doktora gidip ilaç almamalı mıyız, şifa aramayalım mı, Allah’tan şifa istemeyelim mi? Yani bizler şifayı istemekle hastaneye gitmekle caiz olmayan bir tutum mu sergiliyoruz? Hastalandığımızda ilaç flaan almayıp, şifa için dua etmeyip hastalığın ecrini Rabbimizden mi beklemeliyiz?
BENZER KONULAR
Answers ( 1 )
İslam’da tıbbi tedavi gerektiği sürece okuyarak Rukiye yaparak tedavi olmak doğru değildir, hastalığın önce tıbbi bir yolu var mıdır tıbbi bir çaresi var mıdır araştırmalı doktora gitmeli şayet doktora defalarca gitmesine rağmen hastalık belirtisi yoksa ya da şifayı bulamıyorsa bu durumda birinden dua alarak veya birine şifa ayeti okutarak tedavi olabilir.
Örneğin başı ağrıyan birisi önce doktora gitmeli tedavi olmalı bununla birlikte dua okuyabilir bu caizdir fakat doktora gitmeyip dua ile yetinmesi doğru bir yöntem değildir.
Tedavi olunuz hadisi sahihtir.
Lütfen İslam dininde tedavi ile ilgili sorularınızı bu konu altına yazıınız
Her Hastalığın Bir İlacı Olduğu ve Tedavinin Müstehab oluşu
2204- Câbir -Allah ondan razı olsun- şöyle dedi: Allah Rasûlü sallallahu aleyhi ve sellem:
“Her derdin bir devası vardır. Derdin devasına rast lanırsa Allah Azze ve Celle’nin izniyle düzelir” buyurdu. (Müslim: 2204)