İşlediğim günahtan dolayı Allah’ın huzuruna çıkmaya utanıyorum

Question

İşlediğim günahtan dolayı Allah’ın huzuruna çıkmaya utanıyorum

Isledigim gunahtan dolayi Allahin huzuruna cikmaya utaniyorum

Çok günah işledim korkuyorum, geçmişimden utanıyorum

Hayırlı günler ben 3 sene önce günaha dalmış biriydim bilerek birçok günah işledim sonra başıma gelen bazı olaylar aklımı başıma getirdi ve tövbe ettim günahlardan uzak durmaya çalışıyorum Rabbime yalvarıyorum beni affetmesi için ama çok utanıyorum dua ederken istediklerimden dolayı rabbime karşı büyük utanç duyuyorum ne yapsam bu hissi yenemiyorum sanki içimden bir ses ne yüzle bunu istiyorsun diyor bazen çok büyük boşluğa düşüyorum acaba zorda olduğum için ikiyüzlülük mü yapıyorum zorda olmasam Allah aklıma gelirmiydi diye düşünüp kendime kızıyorum ve bu ikiyüzlülüğü nefsime yediremiyorum ne yapacağımı bilmiyorum

cevap:

Günah işledim vicdanım rahat değil veya tövbe ettim ama vicdanım rahat değil diyen kardeşim

Gerçekten tövbende samimi isen Allah cc ğafur ve rahimdir affedicidir yeter ki günahlarda ısrar edip yapmamaya tövbe etmişsen.ama şunuda unutmayalım buradan mu mesajı okunlara da diyorum ki sanırım hz ömerin sözü idi;tövbe etmektense günah işlememeyi yeğlerim

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

  1. İslam’da, insanlar günah işlediklerinde pişmanlık duymaları, tövbe etmeleri ve Allah’ın affına sığınmaları öğütlenir. Allah’ın merhameti ve bağışlayıcılığı sınırsızdır ve tövbe eden bir kulunu affetmeye hazırdır.

    Utanma duygusu, günah işledikten sonra normal bir tepkidir. Bu, bir insanın Allah’ın huzuruna çıkmak için içsel bir duygu olarak kabul edilebilir. Utanç, bir insanın günah işlediğinin farkında olmasının ve sorumluluk duygusunu taşımasının bir ifadesidir.

    Ancak, bu utanç hissi insanı Allah’ın huzuruna yaklaşmaktan alıkoymamalıdır. Allah, kulunun tövbe etmesini ve bağışlanma dilemesini istemektedir. İslam’da tövbe, samimi bir kalple günahları terk etmek, Allah’tan af dilemek ve o günaha bir daha dönmemek anlamına gelir. Eğer bir kişi gerçek bir pişmanlık duyuyor ve Allah’a samimi bir şekilde tövbe ediyorsa, Allah’ın affı ve rahmeti onu kucaklayacaktır.

    Bununla birlikte, tövbe etmek sadece pişmanlık duymakla sınırlı kalmamalı, aynı zamanda gelecekte aynı günahları işlememek için çaba sarf etmek ve yaşam tarzını düzeltmek gerekmektedir. İnsanlar hatalar yapabilir, ancak önemli olan tövbe etmek, ders çıkarmak ve daha iyi bir Müslüman olma yolunda ilerlemektir.

    Allah’ın rahmeti, bağışlayıcılığı ve affı her zaman mevcuttur. Bu nedenle, utanç duygusuyla birlikte tövbe edip Allah’ın huzuruna çıkmak önemlidir. Unutmayın ki Allah, tövbeleri kabul eden ve bağışlayan merhametli bir Rabbidir.

    En iyi cevap

Cevapla