Yolculuk sırasında idrar temizliği yaptığınız Doğrudur en güzeli Elbette su ile yıkamak daha sonra peçete ile kurutmaktır fakat buna imkan Yoksa sadece peçete ile yetinebilirsiniz
40 yaşına kadar idrar akıntısı pek olmaz 40 yaşından sonra akıntı maalesef 1-2 dakika falan devam eder Buna dikkat etmek gerekir yoksa namaza engel olur.
40 yaşına kadar idrar akıntısı pek olmaz 40 yaşından sonra akıntı maalesef 1-2 dakika falan devam eder Buna dikkat etmek gerekir yoksa namaza engel olur.
–
Answers ( 7 )
İSTİBRA
İdrarın sonu gelmiyor.
Hocam selamün aleyküm küçük abdestimi yapıyorum ve cinsel organımı 3 defa sıvazladıktan sonra peçete ile tenasül uzvunu silip çıkıyorum ancak 10 dakika sonra cinsel organımı kontrol edip sıvazlasam 1-2 damla geliyor idrar. Bu normal mi? Namaz abdesti almak sıkıntı oluyor yani her seferinde.
İstibra yapmış olsam dahi akıntı geliyor
Hocam öncelikle Selamınaleyküm, ben 14 yaşında bir gencim ve 5 vakit namazımı farz olduğundan beri kılarım fakat her küçük abdestimi bozduktan sonra aldığım abdestten şüphe duyuyorum ve istibra için tavsiye edilen her şeyi fazlasıyla yapıyorum ama yine de akıntı oluyor bunu hissediyorum. Her türlü bir akıntı oluyor abdestim bozulur mu ?
Eğer bu bir vesvese değil ise yani akıntının geldiğinden emin iseniz bu bir sağlık problemi olabilir. Sizlere tavsiyem; alanında uzman bir doktora muayene olmanızdır.
Tuvalette İdrar yaptıktan sonra idrar çıkan yeri su ile yıkıyorum 3-4 peçete ile kuruluyorum elimden geleni yapıyorum uzun süre beklediğim halde kurumuyor idrar çıkıyor
İdrar bitiminde sadece su ile yıka çık kurutma vesvese olmasın
İstibra nasıl yapılır
İstibra yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
İdrarınızı tamamen boşaltın: İdrarınızı tuvalette tamamen boşaltmaya özen gösterin.
Avret mahallinizi temizleyin: İdrar sonrasında avret mahallinizi su veya temiz bir bezle temizleyin.
İstibra işlemi: İdrardan sonra idrar yolunda kalan artıkları dışarıya çıkarmak için hafifçe sıkma veya hafifçe zorlama yapabilirsiniz. Bunun için idrar yolunu hafifçe sıkarak veya alt karın kaslarını hafifçe kullanarak idrar yolundaki artıkları dışarıya çıkarabilirsiniz.
Temizlenme: İstibra işlemi sonrasında tekrar avret mahallinizi temizleyin ve gerekirse temiz bir tuvalet kağıdıyla kurulayın.
İstibra işlemi, idrar yolunda kalan artıkların tamamen dışarıya çıkmasını sağlayarak idrar yolu enfeksiyonu gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur. İstibra yaparken hafif ve nazik olmak önemlidir, aşırı sıkma veya zorlama yapmamaya dikkat etmelisiniz.
İstibra, İslam’da idrar yapma sonrası idrar yolunu tamamen boşaltmak amacıyla yapılması gereken bir işlemdir. İstibra, erkekler için geçerlidir. İdrar yapma sonrasında idrar yolunda kalan artıkları çıkarmak ve idrar yolunda enfeksiyon riskini azaltmak için önemlidir.
İstibra yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Bu adımları takip ederek istibra yapabilirsiniz. İstibra, sağlık ve hijyen açısından önemlidir ve abdestin tam olarak alınabilmesi için yapılması önerilir. İslam dini, temizlik ve ibadetlerin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için istibra yapılmasını tavsiye eder.