Kadının gönlü yok iken evlilik sözleşmesi yapmak caiz mi
Eşim evlendikten hatta çocuklarımız olduktan sonra mal ayrılığı sözleşmesi imzalattı ama benim hiç gönlüm yoktu.çünkü mehirimi vermedi takılarımı aldı,ailemin taktığı takıları dahi aldı vermiyor isteyince bağırıyor.ne çalışmamı istiyor ne emekli olmam için birşey yapıyor(çalıştırmam ama emekliliğin için ödeme yaparım demişti)bana harçlığımı bile çok vermiyor zaten verdiğide hiçbirşeye yetmiyor.(şimdi siz diyeceksiniz ki niye bunu sonradan yaptı inanın hiçbirşeyde yok kendide diyor senin benim malımda gözün yok biliyorum diye ama ailesi yaptırdı bence bunu.ta ilk evlendiğimizde bu sözleşmeyi bilseydi inanın o zaman yaptırırdı çünkü bunların malı mülkü imanlarından önce gelir ne derler çok mal haramsız olmaz diye haram mal kazanacağım diye gözleri gönülleri kör olmuş malımız da malımız inanın para gitmesin diye o kadar zsnginliğinden bana ve çocuklarıma torunlarının kızlarının eskilerini giydiriyorlar.)kafası esse boşamaya kalksa yıllarda geçse hiçbirşey alamıyorum ben ona gençliğimi verdim çocuklarını doğurduğum daha söyleyemediğim bütün sıkıntıları çektiğim halde evlilik sözleşmesi caiz olur mu?
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
İslam’da, evlilik bir sözleşme olarak kabul edilir ve her iki tarafın da karşılıklı rızasıyla gerçekleşmelidir. Evlilik sözleşmesi yapılırken, her iki tarafın da kalpten rıza göstermesi ve istekli olması önemlidir. Kadının gönlü olmadan veya istemeden yapılan bir evlilik sözleşmesi, İslam’ın öğretileriyle uyumlu değildir.
İslam, evlilikte karşılıklı rızaya ve sevgiye önem verir. Evlilik, iki taraf arasında anlayış, sevgi, saygı ve birlikte mutlu bir hayat sürmeyi hedefleyen bir ilişki olmalıdır. Bu nedenle, bir kadının gönlü olmadan veya istemeden evlilik sözleşmesi yapması, hem kadının mutluluğunu etkileyebilir hem de evlilik ilişkisini sağlıklı ve dengeli hale getiremeyebilir.
İslam, evlilikte karşılıklı rızaya ve özgür iradeye önem verir. Evlilik sözleşmesi yaparken, her iki tarafın da kalpten rıza göstermesi ve istekli olması gerekmektedir. Evlilik, birbirine sevgi, saygı ve destek sağlayan bir birliktelik olmalıdır.
Bu nedenle, bir kadının gönlü yok iken veya istemeden yapılan bir evlilik sözleşmesi, İslam’ın evlilik prensipleriyle uyumlu değildir. Her iki tarafın da özgür iradeyle, rıza ile ve sevgiyle evlilik sözleşmesine girmesi en sağlıklı yaklaşımdır.