Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Kapandıktan sonra geri açılmak

Question

Kapandıktan sonra geri açılmak

Kapandiktan sonra geri acilmak

Merhaba.Ben 27 yaşındayım bundan 8 yıl önce cok açıkken birden örtündüm. Fakat düzgün bir şekilde tesettüre giremiyorum. Yıllardır yaparım diyorum fakat her seferinde kısa etek,kolu dirsekte kıyafetler giyiniyorum ve bone takmıyorum maalesef saçım şalın önünden görünüyor.Yıllardır hep daha düzgün olur deyip acilmadim fakat değişen bisey yok bu şekilde de hiç kapalı gibi değilim. Açılmak istiyorum bu konuda yanlış kapalı kalmak mı daha günah açılmak mi? Bu arada belirtmek istiyorum 5 vakit namazımı kılan,Kuran okuyan oruç tutan yani mümkün mertebe dikkat eden biriyim açılınca da öyle askılı,şort vs. Kesinlikle giymeyeceğim.

Cevap :

Ne yanlış kapanmak ne de açılmak bu işin çözümü eğer gerçekten işin çözümünü istiyorsanız ani İslam’a uygun bir şekilde kurtulmak istiyorsanız yapmanız gerekeni biliyorsunuz. Gerçekten çözüm arıyorsanız islam’a uygun bir şekilde örtünunüz.

Benzeri konular:

Answers ( 3 )

    1
    2023-02-05T13:56:48+03:00

    Müslüman bir annenin kızımın kapanmasını istemiyorum demesi

    Hocam selamın aleyküm.Annem babam bide annemin arkadaşı oturuyorlardı.Annemler kendi aralarında gün olduğu zaman açık giyiniyolar.Babam da niye giyiyosunuz içinizde mi kalmış dedi.Annem de buna çok sinirlendi.Ne alakası var onla falan dedi.Sonra kızımın kapanmasını istemiyorum vallahi kapalılık çok zor böyle yorumlar geliyor insanlardan dedi.Bu küfre girermi ? Annem niyeti başörtüye karşı olmak değil kendide kapalı zaten.İnsanlar kapalılar hakkında yorum yaptığı için böyle bişey dedi bu küfür mü ? Orda vallahi demesi de günah mı ?

  1. Bir anne, kızı hakkında yorum yapılmasın diye cehenneme atmak istiyor yazık

    Örtü Allahın emridir, şaka konusu yapılmamalıdır

    0
    2023-06-07T11:14:22+03:00

    İslam’da, kapanıştan sonra yeniden açılma kavramı, bağlama göre farklı yorumlara sahip olabilir. İşte birkaç olası yorum:

    1. Uzlaşma: Evli bir çift ayrılmışsa veya ilişkisine ara vermişse, İslam uzlaşma ve sorunları çözme çabalarını teşvik eder. Bu, açık iletişimi, arabuluculuk aramayı ve evlilik bağını yeniden kurmaya yönelik çalışmayı içerir. Bu gibi durumlarda, yeniden açılma, evlilik ilişkisinin bir süre ayrı kaldıktan sonra yeniden başlatılması anlamına gelir.
    2. Tövbe: İslam, işlenen herhangi bir yanlışlık veya günah için Allah’tan af dilemenin önemini vurgular. Bir kimse, hayra kapılarını kapatmış ve hak yolundan sapmışsa, yeniden açmak, tövbe durumuna geri dönmeye ve Allah’tan bağışlanma dilemeye delalet eder. Bu, samimi pişmanlık duymayı, af dilemeyi ve kişinin eylemlerini düzeltmeye çalışmasını içerir.
    3. İbadet Yerlerinin Yeniden Açılması: Camiler veya İslami merkezler bağlamında, yeniden açma, bir salgın, tadilat veya diğer nedenler gibi belirli koşullar nedeniyle bir süre kapatıldıktan sonra cemaatle ibadetlerin ve toplantıların yeniden başlatılması anlamına gelebilir. Yeniden açılış, düzenli ibadet faaliyetlerine dönüşü ve cemaatin dua ve dini faaliyetler için bir araya gelmesini ifade eder.

    Yeniden açılış için özel koşullar ve yönergelerin, duruma ve yerel makamların, akademisyenlerin ve toplum liderlerinin tavsiyelerine bağlı olarak değişebileceğini not etmek önemlidir. Herhangi bir yerin yeniden açılması veya ilişkilerin yeniden başlatılması düşünüldüğünde, bilgili kişiler tarafından sağlanan rehberliğe uyulması ve geçerli tüm yasal gerekliliklere veya halk sağlığı önlemlerine bağlı kalınması tavsiye edilir.

    En iyi cevap

Cevapla