Paylaş
Kapri giymek günah mı
Question
Diz altı Kapri giymek günah mı kadın erkek
Arkadaşlar bana yardım edin kafayı yiyeceğim annem diz altı kapri giymeme günah diyor diz altı kapri giymek günah mıdır yardım edin ya hiç bir yerde de yazmıyor
CEVAP:
Müslüman bir erkeğin biz altı kapriyi giymesi caizdir günah değildir
Kızların, kadınların ise kocaları ve mahremleri dışında hiç kimsenin yanında kapri giymeleri caiz değildir diz altı olması da durumu değiştirmez
—
Çünkü Müslüman bir kadının avret yeri eli ayakları ve yüzü dışında her yeridir kocasının yanında her yerini açabilir, mahremleri yanında diziyle göbek arası dışındaki yerlerini gösterebilir bunların dışında hiç kimsenin yanında el ve yüz dışında hiçbir yerini açamaz
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Kapri giymenin İslam’da günah sayılıp sayılmayacağı konusu, alimler arasında farklı görüşlerin olduğu bir konudur. İslam’da, hem erkeklerin hem de kadınların uymaya teşvik edildiği, giyimde tevazu için genel kurallar vardır.
Kadınlar için, vücudu uygun şekilde örtmek ve sıkı veya açık giysilerden kaçınmak da dahil olmak üzere, genellikle mütevazı giyinmeleri önerilir. Tesettür giyim için özel gereksinimler, kültürel normlara ve İslami öğretilerin kişisel yorumlarına bağlı olarak değişebilir.
Bazı bilim adamları, tipik olarak baldır ortasına veya diz altına kadar uzanan pantolonlar olan kaprilerin bacakları tam olarak kapatmadığını ve bu nedenle tevazu kriterlerini karşılamayabileceğini iddia edebilir. Kadınların daha uzun pantolon veya tüm bacağı kapatan etek giymesini tercih edebilirler.
Bununla birlikte, diğer bilim adamları, aşırı sıkı veya açık olmadıkları ve vücudun üst kısmını uygun şekilde kapatan mütevazı bir üst ile birlikte oldukları sürece kaprileri kabul edilebilir olarak görebilirler.
Kişisel muhakeme ve kültürel normların da neyin tevazu olarak kabul edildiğini belirlemede rol oynadığına dikkat etmek önemlidir. İslam’da mütevazı giyinmeye çalışmak teşvik edilirken, bilgi aramak, güvenilir âlimlere danışmak ve kıyafetleriyle ilgili bilinçli kararlar vermek nihayetinde bireylerin sorumluluğundadır.
Kültürel bağlamınıza ve İslami öğretilere ilişkin anlayışınıza dayalı olarak size özel rehberlik sağlayabilecek bilgili bilim adamlarına veya yerel dini yetkililere danışmanız önerilir.