Ayetel kursi duasi yapıyorum 7 gunluk. Bugun 4.gun 313 okumam lazimdi ama gece cok rahatsız oluyorum karabasan basıyor…korkudan okuyamiyorum…sizce okumaya devam etmelimiyim..bi zararı olur mu
Cevap:
313, 999 , 1000 vesaire böyle sayılar doğru değildir . Zikri içten gelerek huşu içerisinde yaparsanız sizin için daha faydalıdır. Felak nas İhlas ve ardından Ayetel Kürsi okursanız inşallah Allah’ın koruması altında olursunuz.
Benzeri konular:
Answer ( 1 )
Ayetel Kürsi, İslam’da çok önemli bir ayet olup, Bakara Suresi’nin 255. ayetidir. “Karabasan” ise halk arasında genellikle uyku paralizini tanımlamak için kullanılan bir terimdir, yani uyku sırasında kişi uyanmış hisseder fakat hareket edemez. Ayetel Kürsi’nin, karabasan gibi korku ve olumsuz durumlar için bir korunma anlamı taşıdığına inanılır.
Ayetel Kürsi’nin manası, Allah’ın büyüklüğünü, kudretini ve her şeyin O’na ait olduğunu vurgular. Ayrıca, bir kimse bu ayeti okumayı alışkanlık haline getirirse, kötü etkilerden korunacağına inanılır. Karabasan gibi durumlarla ilgili olarak da, Ayetel Kürsi’nin okunmasının korunma sağlayacağı düşünülür.