Kedi ölümüne sebep olmak

Question

Kedi olumune sebep olmak

Bilmeden kedi öldürmek

İyi günler selamünaleyküm arkadaşlar benim hamile olan bi kedim var ve ben yaklaşık bir hafta önce falan dikkatsizligime denk gelip karnına çarptım çok şiddetli olmasa da normal çarpma şekliyle çarptım ve kedim doğum yapti fakat bir yavrusu öldü doğarken yaşıyormuydu bilmiyorum bugün gördüm öldüğünü ve ben bunun benim yüzümden mi değil mi bilmiyorum aşırı vicdan azabı çekiyorum kendjmj suçluyorum daha dikkatli olabilirdim diye sizce benim yüzümden midir bunun bi günahı var mıdır ?

CEVAP:

Kedi yavrusunun ölmesi senin yüzünden mi değil mi onu Allah bilir onu biz bilemeyiz.
Bilmen bilmen gereken ise kediye bilerek olmuşsan bu günahtır bilmeden istemeden vurmuşsan bu günah değildir çünkü istemeden yapılan davranışlardan Allah bizi sorumlu tutmaz hesaba çekmez.

Bu tür durumlarda vicdan azabı çekmek çok doğal, çünkü hayvanlara karşı sorumluluk hissediyoruz. Ancak, önemli olan niyet ve kasıttır. Eğer kedinin karnına bilmeden, istemeden çarptıysanız, bu durumdan dolayı günah işlemiş sayılmazsınız. İslam’da istemeden yapılan hatalardan dolayı sorumlu tutulmazsınız, çünkü Allah niyetlere göre hüküm verir.

Kedinin yavrusunun ölümünün sizin çarpmanızla doğrudan bağlantılı olup olmadığını bilmek de mümkün değil. Bu yüzden kendinizi suçlamanız yersiz olabilir. Yapabileceğiniz en iyi şey, Allah’tan af dilemek ve bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışmaktır. Allah, kulunun hatasını fark edip pişmanlık duymasını sever ve merhametlidir.

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 4 )

    1
    2022-06-10T23:02:32+03:00

    Evimin balkonunda yavru bir kedi buldum. Annemle beraber, karşı komşumuzun bizim buralarda dam derler damın üzerinde beyaz bir kedi daha vardı büyük. Annem yavru kediyi yukarıya koy dedi annesinin yanına gitsin getiyi damın üzerine indirip eve geçtim. Balkondan iki kedide net bir şekilde görünüyordu. Kediler yavrularını boynundan tutup ağzıyla götürürler hep bende o şekilde götüreceğini düşünmüştüm. Büyük kedi yavruyu boğazından tuttu şüğelendim dama tırmandım aradan 5 dk bile geçmemişti yavru kediyi öldürmüş yiyordu. Ölemesine biz mi vesile olduk vicdan azabı çekiyorum. Cevap verirseniz çok mutlu olurum…

      0
      2022-06-11T12:34:21+03:00

      Siz burada iyi niyetli davranmışsınız. Rasulullah (sav) ameller niyetlere göredir buyuruyor. Sizin niyetiniz; yavru kedi annesinin yanına gitsin diye uğraşmışsınız. Annesinin yavru kediyi yemesi için çabalamamışsınız. Bu durumda siz mesul olmazsınız.

    1
    2023-05-10T13:13:57+03:00

    Kedim vardı annesi bakmadı bıraktı onu veterinere götürdüm ertesi gün orda kuveze konulmuş kedi topladı kendini eve getirdim bakıyordum çok güzel şekilde herşey normal di ama dün öğleden sonra binbaktim karnı sis ve sertti korktum az az verdim mamasını gece çok sancı çekti ağrısı vardı inledi gözüm önünde oldu kedim çok üzgünüm cokkk acaba benden kaynaklı bir şey oldu vesile oldu da ölümüne sebep oldum Çok kötüyüm bunun günahı nedir af diledim Rabbimden tövbe ettim bütün gün…

    1
    2023-06-08T13:55:25+03:00

    İslam’da kediler dahil hayvanlara geçerli bir sebep olmaksızın zarar vermek veya onları öldürmek genellikle günah olarak kabul edilir. İslam, hayvanlara karşı sorumlu ve şefkatli muameleyi teşvik eder. Hz.Muhammed (s.a.v.) hayvanlara karşı iyiliğin önemine vurgu yapmış, onlara gereksiz yere zarar verilmesini ve zulmü yasaklamıştır.

    İslami öğretiler, tüm canlılara karşı merhameti, şefkati ve idareciliği teşvik eder. Peygamber (s.a.v.)’in şöyle buyurduğu rivayet edilir: “Allah’ın yarattıklarına iyilik eden, kendisine iyilik etmiş olur.” (Sahih Buhari). Bu, hayvanlara özen ve şefkatle davranmanın önemini vurgular.

    Meşru müdafaa veya hayatı koruma gibi geçerli bir sebep olmaksızın bir kediye veya başka bir hayvana zarar vermek veya öldürmek bu ilkelerin ihlali olarak kabul edilir. Müslümanlar hayvanlara saygılı davranmaya, ihtiyaçlarını karşılamaya ve onlara gereksiz yere zarar vermekten veya acı çekmekten kaçınmaya teşvik edilir.

    Bir hayvanın ölümcül bir hastalıktan veya ciddi bir yaralanmadan muzdarip olması ve bunun insancıl bir şekilde yapılması gibi ötenazi veya hayvanların merhametle öldürülmesine izin verilen belirli durumlar olabileceğini belirtmek önemlidir. Bununla birlikte, bu tür kararlar, bilgili bir İslami otorite veya bir veterinerin uygun danışmanlığı ve tavsiyesi ile alınmalıdır.

    Genel olarak, İslam merhameti, bakımı ve kediler de dahil olmak üzere hayvanlara zarar vermekten kaçınmayı teşvik eder. Müslümanlara hayvanlara iyi davranmaları ve doğal dünyanın bekçileri olarak sorumluluklarını yerine getirmeleri tavsiye edilir.

    En iyi cevap
    0
    2024-09-04T23:18:40+03:00

    Bu tür bir kayıp gerçekten çok acı verici, özellikle de elinizden gelenin en iyisini yapmanıza rağmen böyle bir sonuca şahit olduğunuzda. Kedinizin hastalanması ve vefatı, sizin elinizde olmayan nedenlerden kaynaklanmış olabilir. Veterinere götürüp ona iyi bakmaya çalıştığınız için zaten elinizden gelenin en iyisini yapmışsınız. Kedinizin rahatsızlığı, sizin kontrolünüz dışında gelişen bir sağlık sorunu olabilir.

    Bu durumdan dolayı kendinizi suçlamamanız önemli. Allah her şeyi en iyi bilendir, ve niyetinizin kedinize en iyi şekilde bakmak olduğunu biliyor. Dua etmek ve tövbe etmek, Allah’tan af dilemek kalbinizi ferahlatabilir. Unutmayın ki, bu tür hayvanlara gösterdiğiniz şefkat ve merhamet, Allah katında değerlidir.

    Kendinizi suçlamaktan vazgeçip, onun için dua etmek en iyisi olacaktır. Bu tür üzücü olaylar, hayatta her şeyin kontrolümüzde olmadığını hatırlatır ve bizim için birer imtihan olabilir. Allah sizin niyetinizi ve çabanızı kabul etsin ve kalbinize huzur versin.

Cevapla