Kim abdestli olduğu halde abdest tazelerse hadisi

Question

Kim abdestli olduğu halde abdest tazelerse hadisi

Kim abdestli oldugu halde abdest tazelerse hadisi

abdestli durmanın fazileti nedir abdestli olduğu halde abdest almak sünnet midir

Biri sürekli yarım saatte bir abdest alıyo sırf sevap diye. Bir değil iki değil birçok kez (abdesti olmasına rağmen) bu su israfımı oluyo. Abdestliyken terkar abdest tazelemek caiz sevaptır diye duydum. Ama çok daha fazlasını yapmak israfmıdır


Dinimizde abdest almayı teşvik eden onlarca hadis vardır
Abdestli kalmak sevaptır.
Bir Müslüman abdest alıp namaz kıldıktan sonra yeni bir namaz kılacağım zaman abdestli olduğu halde yeni bir abdest alması Peygamber efendimiz tarafından tavsiye edilmiştir.

Keyfi olarak değil, bir abdest ile ibadet edilmiş ise yeni bir ibadet için taze abdest almak sünnettir

İbnu Ömer radıyallahu anhümâ anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:“Kim abdestli olduğu hâlde abdest tazelerse, AIlah bu sebeple kendisine on (misli) sevab yazar.” (Tirmizi, Taharet 44)

Abdest alımına israf denilmez fakat sünnet olan kadınlar abdest ile namaz kılındıktan sonra yeniden abdest almasıdır. Abdestiyle hiçbir ibadet yapmasa bile abdestli durmak fazilettir sevaptır

Sözünü ettiğiniz kardeşimiz gerçekten yarım saatte bir abdest arıyorsa Hatay ediyor
Abdesti bozulduğu zaman ise yeni bir abdest alması güzeldir


Hatay nedemek

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-12T06:08:46+03:00

    İslam’da, abdestin tazelenmesi konusunda bir hadis bulunmaktadır. Bu hadis, Hz. Peygamber Muhammed’in (s.a.v.) şu sözlerine dayanır:

    “Hiç kimse abdest aldıktan sonra abdestini yenilemezse, üzerindeki abdestin ardından ne vakit abdest alsın?” (Tirmizi, Tahâret, 34)

    Bu hadis, bir kişinin abdest aldıktan sonra abdestinin geçerli olduğunu ve yeniden abdest almanın gerekmediğini ifade eder. Yani, bir kimse abdest aldıktan sonra abdestini koruduğu sürece, üzerindeki abdesti geçerli kabul edilir.

    Bu hadis, abdestin tazelendiği durumları kapsamamaktadır. Örneğin, abdestin bozulması durumunda (idrar veya dışkı çıkması, uyku, bayılma vb.) veya abdest gerektiren bir ibadeti yerine getirmeden önce yeniden abdest alınması gerekmektedir.

    Abdestin tazelenmesi, bazı durumlar için gereklidir. Bu durumlar, abdestin bozulduğu veya geçersiz hale geldiği durumları içerir. Bu gibi durumlarda, abdestin tazelenmesi ve yeniden alınması gerekmektedir.

    Hadisler, İslam toplumunda dini hükümlerin anlaşılması ve uygulanması için önemli bir kaynak olarak kabul edilir. Ancak, hadislerin doğruluğunu ve güvenilirliğini değerlendirirken, isnad zinciri ve râvîlerin güvenirliği gibi faktörler dikkate alınmalıdır.

    En iyi cevap

Cevapla