Kınamak Hadis

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Kınadığının başına gelmesi hadis

Kinadiginin basina gelmesi hadis

“kimseyi kınamayın kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz”

Bir insan bir şey kınarsa, ve buna tövbe etse. O kınadığı şey yine başına gelir mi, tövbe ettiği halde? Yani bunun çaresi yok mu?

Cevap:

Birini kılmayana ceza veren Allah’tır cezayı tövbe eden kişiden kaldıran da yine Allah’tır
Birinibirini kılmayan kişi tövbe ettiği zaman Allah’ın izniyle o kınama cezası kalkar Yeter ki tövbesinden samimi olsun

 

BENZER KONULAR:


Answers ( 1 )

    0
    2022-01-10T07:33:56+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam, bizlerden kınamayı yasaklamıştır. Hatta uyarı olarak Rasulullah (sav) kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz buyurarak; kınamanın ne kadar tehlikeli olduğunu bizlere bildirmiştir. Fakat kişi; kınadıktan sonra samimi bir şekilde Rabbine tevbe ederse inşaallah kınadığı şey başına gelmez. Yeter ki tevbesinde samimi olsun kişi.

  1. komutan
    0
    2023-06-15T22:04:01+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    “Kınamak” konusunda özel bir hadis kaydına rastlamadım. Ancak, İslam dini birçok konuda öğütler ve tavsiyeler içeren geniş bir hadis literatürüne sahiptir. İnsanların doğruyu teşvik etmesi, yanlışı düzeltmeye çalışması ve kötü davranışları kınaması İslam’da önemli değerler arasındadır.

    Peygamber Efendimiz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) birçok hadisinde, Müslümanların doğruyu söylemelerini, adaleti savunmalarını, iyiliği teşvik etmelerini ve kötülüğü kınamalarını öğütlemiştir. Örnek olarak şu hadis verilebilir:

    “Kim, bir kötülük görürse, onu eliyle düzeltsin; buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse kalben karşı koysun. Bu ise, imanın en zayıf derecesidir.” (Müslim)

    Bu hadis, kötü davranışları kınamanın ve düzeltmeye çalışmanın önemini vurgulamaktadır. Ancak, kınamayı yaparken adaletli, hikmetli ve güzel bir üslup kullanmak da önemlidir. İnsanları kınamak yerine, onları ikna etmeye ve doğru yolu göstermeye çalışmak daha faydalı olabilir.

    Yine de, belirli bir konu veya durumla ilgili daha spesifik bir hadis talebiniz varsa, lütfen belirtin, size daha fazla bilgi sunmaktan mutluluk duyarım.

    En iyi cevap

Cevapla