Paylaş
Kitlesel gıybet nedir
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Kitlesel gıybet ne demek
Hristiyanlıktaki günah çıkarma hakkında şeyler düşünüyordum sonra bir anda bide bundan para alıyorlar diye bir düşünce geldi sonra hepsi değildir dedim .sonra kendime bilmiyorum allaha havale ediyorum dedim. burada ilk düşündüğümden dolayı kitlesel gıybet var mıdır ?
Az önce bu soruyu cevapladım
Lütfen lütfen aklınızdan geçen her şeyi sormayın
Vesvese hastalığınız olabilir aklınızdan geçen boş düşünceleri kimseye anlatmayın kimseye yazmayın
Kafanızdan geçen düşünceler günah değil fakat birilerine anlatırsanız anlattığınız kişinin aklından geçmesine sebep olursunuz bu gibi boş düşünceleri aldırmayın
Başlıktaki kitlesel Gıybet sorusuna gelince cevabım şudur
Bir kitleyi kötülemek hoşlanmayacakları sözleri söylemek başkalarına anlatmak günahtır hepsinden helallik istemek gerekir bu da mümkün değil onun için kitlesel gıybetten uzak duralım Bir kavmi Bir toplumu bir oluşumu asla kötülemeyelim.
BENZER KONULAR:
- gıybet, İftira Ve Yalan
- Kardeş Eti Yememe Adına gıybeti Terketmek
- gıybet- Koğuculuk
- gıybet ve Sakıncaları Nelerdir ?
- Toplumsal Hastalık gıybet
- Tümünü görüntüle.
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Bir kitleyi kötülemek hoşlanmayacakları sözleri söylemek başkalarına anlatmak günahtır. Böyle bir şey yapan kişinin bu kitlenin hepsinden helallik istemesingerekir bu da mümkün değildir. Onun için kitlesel gıybetten uzak duralım. Bir kavmi, bir toplumu, bir oluşumu asla kötülememek gerekmektedir.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam dini, gıybetin genel olarak haram (yasak) olduğunu öğretir. Gıybet, bir kişinin arkasından kötü konuşmak veya onun hakkında olumsuz şeyler söylemek anlamına gelir. Kitlesel gıybet ise, bir grup insanın bir kişi hakkında bir araya gelerek gıybet etmesi durumudur.
İslam’da, kitlesel gıybet de bireysel gıybet gibi haram kabul edilir. Müslümanlar, başkalarının hatalarını veya kusurlarını açığa vurmak yerine, onları korumak, hoşgörülü olmak ve güzel ahlakla davranmak konusunda teşvik edilirler. İslam, insanların birbirlerinin mahremiyetini korumasını, kardeşlik bağlarını güçlendirmesini ve birbirlerini olumlu yönde desteklemesini öğütler.
Dolayısıyla, İslam dini, kitlesel gıybetin haram olduğunu ve insanların birbirlerini olumsuz şekilde konuşmaktan kaçınmaları gerektiğini öğretir. Müslümanlar, başkalarının hatalarını eleştirmek veya olumsuz konuşmak yerine, onları anlamak, desteklemek ve yardımcı olmak için çaba göstermeyi tercih etmelidirler. İnsanlar arasındaki ilişkilerde güven, saygı ve sevgi prensiplerine uygun hareket etmek İslam’ın öğrettikleridir.