Paylaş
Kızların okuyup çalışabileceğini düşünmek dinden çıkmaya sebep olur mu?
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Kızların okuyup çalışabileceğini düşünmek dinden çıkmaya sebep olur mu?
Ben şu anda üniversitede okuyan bir kız öğrenciyim. Geçen sene üniversite sınavlarına hazırlanırken kendi kendime sürekli kendi ayaklarımın üzerinde durmam ve kendi paramı kazanmam gerektiğini, bu nedenle üniversite okumam gerektiğini söylüyordum. Erken yaşta evlenmektense okumanın ve çalışmanın daha önemi olduğunu düşünüyordum. Bunlara benzer belki feminizme kayan şeyleri özellikle kendimi ders çalışma noktasında motive etmek için düşünürdüm. Fakat bir yandan dinimizin kızların okuyup çalışmasına çok da olumlu bir yaklaşımının olmadığını ve bunun yerine evlenip eş ve anne olmayı öğütlediğini biliyordum. Buna rağmen kendimi motive etmek için bahsettiğim gibi tam zıttı şeyler düşünüyordum. Bu düşüncelerimi kimseyle konuşmamıştım, yalnızca bir kere bir arkadaşımla konuşurken medrese yerine okula gitmenin daha doğru olduğunu düşündüğümü belli etmiştim. Şimdi anlıyorum ki kafamdan bu tür düşünceleri geçire geçire ve belki bu sebeple bunlara inana inana günaha girmişim. Belki de özellikle dinim konusunda çok takıntılı bir insan olduğum için öyle hissediyorum. Bahsettiğim düşünceler arasında benim dinden çıkmama sebep olabilecek herhangi bir şey var mı? Çünkü vicdanım asla rahat etmiyor, kendimi motive etmek için düşündüğüm şeylere zaman zaman inandım mı inanmadım mı karar veremiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Dinimizde kadınların çalışmaması evde oturması konusunda bir öğüdü yoktur kadınların çalışması caizdir helaldir Yeter ki ortam uygun olsun.
İslam dini, kadın evde otursun başka bir iş yapmasın şeklinde bir emri yoktur bir tavsiyesi de yoktur bütün kadınlar isterse uygun ortamlarda çalışabilirler.
çünkü kadın öğretmenlere kadın hocalara kadın polise kadın jandarma’ya ve diğer bütün kurumlarda kadınların çalışmasına ihtiyaç vardır mesela kadın doktor olmazsa kadınların muayenesini kim yapacak?
fakat rızık endişesi taşıyıp başkasına muhtaç olmama anlayışı ile evde olan çalışmayan kadınları kınamak bu yolun uygun olmadığını savunmak yanlıştır dileyen kadın çalışır dileyen evde oturur çocuklara bakar Bu tamamen kişiye kalmıştır.
Sizin düşünceniz feminist diğer kadar gitmişse elbette burada bir inanç hatası var fakat dediğiniz gibi küfür değildir.
ben hoca olsam da olmasam da eşimin çalışmasına müsaade etmem zaten çalışan bir kadın daha beni kabul etmez:) vallahi işim dini bir Emir den dolayı değil kendi yapım ile alakalıdır
Umarım anlatabilmişimdir Allah’a emanet olun