Kocam beni cok kirip incitiyor cok mutsuzum

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Eşim beni çok kırıyor, eşim beni aşağılıyor
kocam beni cocuk gibi görüyor ne yapmalym

Eğer kocanız sizi çocuk gibi görüyor ve her daim kalbinizi incitecek şeyler söylüyorsa ilk yapmanız gereken eşinizle açık bir şekilde konuşmanızdır. Onunla konuşarak rahatsızlık duyduğunuz şeyleri tekrar etmemesi için tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Tüm bu konuşmaya rağmen halen devam ediyorsa sizde ona sizin davrandığınız gibi davranmalısınız. Bu şekilde sizi daha iyi anlayacaktır. Belki de artık size olması gerektiği gibi davranmaya başlayacaktır.

 

Hocam benim bi komşum var yaşları baya büyük 40 45 yaşlarında onlar üste oturuyor ama ben balkona çıktığımda hep görüyorum kadın adama saldırıyo bi ara vurduğunu da gördüm ne kadın çocuğuna da Bagiriyo sürekli insanlar böyle davraniyo hayat arkadaşına bilmiyorum ama bana çok tuaf geliyo ve evlilikten korkutuyo

Answer ( 1 )

    0
    2023-05-16T13:43:40+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Evliliğinizde böyle bir sıkıntı yaşadığınızı duyduğuma gerçekten üzüldüm. Güvenliğinize, esenliğinize ve duygusal sağlığınıza öncelik vermeniz önemlidir. İşte durumu ele almak için bazı öneriler:

    1. Güvenilir kişilerden destek isteyin: Sizi dinleyip duygusal destek sağlayabilecek aile üyelerine, yakın arkadaşlara veya bir danışmana ulaşın. Zor zamanlarda bir destek ağına sahip olmak önemlidir.
    2. Duygularınızı iletin: Kocanızla, eylemlerinin sizi nasıl etkilediği hakkında açık ve dürüst bir konuşma yapmaya çalışın. Duygularınızı ve endişelerinizi sakin ve iddialı bir şekilde ifade edin. Verdiği zararın boyutunun tam olarak farkında olmayabilir.
    3. Sınırları belirleyin: Size nasıl davranılmasını istediğinizle ilgili sınırlarınızı ve beklentilerinizi açıkça belirtin. Herhangi bir fiziksel, duygusal veya sözlü tacizin kabul edilemez olduğunu iddia etmekte kararlı olun. Sınırları belirlemek ve uygulamak, refahınız için çok önemlidir.
    4. Profesyonel yardım alın: Bir terapistten, danışmandan veya aile içi şiddet yardım hattından profesyonel rehberlik almayı düşünün. Bu zor durumda ilerlemenize yardımcı olacak rehberlik, destek ve kaynaklar sağlayabilirler.
    5. Güvenliğinizi sağlayın: Acil bir tehlike altındaysanız veya fiziksel zarar görüyorsanız, güvenliğinize öncelik verin. Acil yardım için polis veya yardım hattı numaraları gibi yerel yetkililere ulaşın.
    6. Haklarınızı bilin: Yargı alanınızdaki yasal haklarınızı ve korumalarınızı öğrenin. Yasalar ülkeden ülkeye değişir, ancak birçok yerde bireyleri suistimalden koruyan yasalar vardır.

    Unutmayın, her durum benzersizdir ve güvenliğiniz ve esenliğiniz için en iyisini yapmak önemlidir. Özel durumunuza göre size özel tavsiyeler sağlayabilecek profesyonellere danışmak yararlı olabilir.

    En iyi cevap

Cevapla