Konuşamayan çocuğa okunacak Musa Peygamber duası

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Hz Musa’nın konuşma duası

Konusamayan cocuga okunacak Musa Peygamber duasi

Konuşamayan çocuğa okunacak dua

Konuşacak yaşa gelmiş bir çocuk konuşmada güçlük çekiyor ya da hiç konuşamıyorsa Fatiha suresi okunması ve okunmalı ve sonra çocuğun yüzüne doğru üflenmesi de bir çara olacaktır. Yada kuran-i kerimde yer alan ve Musa’nın aşağıdaki duasını 7 defa okumak da şifa verecektir;

Konuşamayan çocuğa dua,

“Rabbişrah lî sadrî ve yessir lî emrî, vahlül ukdeten min lisanî yefkahu kavlî
-Ya Rabbî, genişlet göğsümü, kolaylaştır işimi, çözüver şu dilimin bağını. Ta ki anlasınlar sözümü!” (Ta Ha, 20/25-28)

BENZER KONULAR:

Answers ( 2 )

    1
    2022-08-10T06:55:29+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Konuşamayan çocuğa tavsiye dua olarak  okunacak Musa Peygamber duası Kur’an-ı Kerim’de Taha Suresi 25-28. ayetlerdir. Bu ayetlerin meali şu şekildedir;

    Ya Rabbî, genişlet göğsümü, kolaylaştır işimi, çözüver şu dilimin bağını. Ta ki anlasınlar sözümü!”

    En iyi cevap
  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Taha Suresi 25-28. Ayetler

    25. Ayet: Mûsâ dedi: “Rabbim! Göğsümü aç, genişlet. İşimi bana kolaylaştır. Dilimden düğümü çöz de, anlasınlar beni.”

    Açıklama:

    Hz. Musa, Firavun’a tebliğ görevini yerine getirmek için Allah’tan yardım ister. Göğsünün açılmasını, kalbinin ferahlamasını, işinin kolaylaştırılmasını ve dilinin çözülmesini ister. Bu ayetler, Hz. Musa’nın tebliğ görevinin zorluğuna işaret eder. Hz. Musa, bu görevini yerine getirebilmek için Allah’tan yardıma muhtaçtır.

    26. Ayet: “Yakınlarımdan birini bana yardımcı ver. Kardeşim Harun’u. Onunla gücümü pekiştir. Onu da görevime ortak et.”

    Açıklama:

    Hz. Musa, tebliğ görevini tek başına yerine getiremeyeceğini düşünür. Bu nedenle, Allah’tan kendisine yardımcı olmasını ister. Hz. Musa’nın yardımcısı, kardeşi Harun olacaktır. Hz. Harun, Hz. Musa’ya destek olacak ve onun görevini yerine getirmesine yardımcı olacaktır.

    27. Ayet: “Çünkü sen, beni yalnız bırakmadın.”

    Açıklama:

    Hz. Musa, Allah’tan yardımını esirgemeyeceğine inanır. Allah’ın, onu yalnız bırakmayacağına ve ona yardım edeceğine güvenir.

    28. Ayet: “Şüphesiz, sen, her şeyi işitensin, her şeyi bilensin.”

    Açıklama:

    Hz. Musa, Allah’ın her şeyi işittiğini ve bildiğini bilir. Bu nedenle, Allah’tan yardımını istediğinde, Allah’ın onun dualarını duyacağına ve ona yardım edeceğine güvenir.

    Taha Suresi 25-28. Ayetlerin Tefsiri

    Taha Suresi’nin 25-28. ayetleri, Hz. Musa’nın tebliğ görevini yerine getirebilmek için Allah’tan yardım istediği ayetleridir. Bu ayetlerde, Hz. Musa’nın kalbinin ferahlamasını, işinin kolaylaştırılmasını ve dilinin çözülmesini istediği görülür. Hz. Musa, bu görevini tek başına yerine getirebileceğine inanmadığı için, Allah’tan kendisine yardımcı olmasını ister. Hz. Harun’un kendisine yardımcı olacağından emindir. Hz. Musa, Allah’ın her şeyi işittiğini ve bildiğini bilir. Bu nedenle, Allah’tan yardımını istediğinde, Allah’ın onun dualarını duyacağına ve ona yardım edeceğine güvenir.

    Bu ayetlerin günümüzdeki Müslümanlar için anlamı

    Bu ayetler, günümüzdeki Müslümanlar için de önemli mesajlar içermektedir. Bu ayetler, Müslümanlara, zorluklarla karşılaştıklarında Allah’tan yardım istemelerini hatırlatmaktadır. Allah, her zaman kullarının yardımına koşan ve onlara yardım edendir. Müslümanlar, zor bir durumda kaldıklarında, Allah’a dua etmeli ve ondan yardım istemelidirler.

    Bu ayetler, Müslümanlara, birbirlerine destek olmalarını da hatırlatmaktadır. Hz. Musa, tebliğ görevini tek başına yerine getirebileceğine inanmadığı için, Allah’tan kendisine yardımcı olmasını istemiştir. Hz. Harun, Hz. Musa’ya destek olacak ve onun görevini yerine getirmesine yardımcı olacaktır. Müslümanlar da, birbirlerine destek olmalı ve birbirlerinin zor zamanlarında yanında olmalıdırlar.

Cevapla