Kötüleri dolandırmak Kul hakkı mı

Question
Kötüleri dolandırmak Kul hakkı mı
Kotuleri dolandirmak Kul hakki mi
Merhaba sorum şu bir tane uygulama var +18 görüntülü konuşma insanlarla tanışıyorum özel aramalar var ozel görüşme için para yükleyip oraya giriyo erkekler bayanlarda çalışıyo hic sonucunu dusunmeden farkina varmadan bende kullanmaya basladim uygulamayi erkekler benden hediye karşılığı show yapmamı istiyorlar ben hediyeyi alıp yüzlerine kapatıyorum telefonu bu kul hakkına girer mi ?
——————————————————————————–
Benim nacizane fikrim böyle bir uygulama icin de olmanız doğru bir davranış değil eğer geçimini başka bir işle sağlayabiliyorsan ama eğer burda insanlari bir hediye karşılığında beklenti içinde bırakmam doğru değil ( bu arada kadın mi erkek mi siniz)

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-07T15:40:38+03:00

    İslam etik davranışı teşvik eder ve dürüstlük, adalet ve hakkaniyet ilkelerini destekler. Müslümanlara, karakterleri veya eylemleri ne olursa olsun, başkalarıyla adil ve dürüst bir şekilde etkileşim kurmayı öğretir. Bu nedenle İslam, “kötü adamlar” veya yanlış faaliyetlerde bulunan kişiler de dahil olmak üzere hiç kimsenin dolandırılmasına göz yummaz veya bunu desteklemez.

    İslam, Müslümanları doğruluk için çabalamaya ve Kuran’ın öğretilerini ve Hz. Muhammed’in (sav) örneklerini takip etmeye teşvik eder. Müslümanlardan, diğer kişinin davranışları ne olursa olsun, dürüst, güvenilir ve diğerleriyle ilişkilerinde adil olmaları beklenir. İslam, bireylerin “kötü” sayılabilecek veya yanlış eylemlerde bulunabilecek kişilerle ilişkilerinde bile her zaman etik ve adalet ve hakkaniyet ilkelerine uygun hareket etmeleri gerektiğini öğretir.

    İslam aynı zamanda bağışlayıcılığın, merhametin ve başkalarını doğru yola yönlendirmenin önemini vurgular. Müslümanlar, hileli veya dürüst olmayan uygulamalara başvurmak yerine, olumlu davranışlarda bulunmaya ve başkalarına iyilik örneği olmaya teşvik edilir.

    İslam’ın doğru davranışı teşvik ederken, aynı zamanda adaleti tesis etme ve kendini ve başkalarını zarardan koruma ihtiyacını da kabul ettiğini not etmek önemlidir. Yasal makamların dahil olduğu ve gerekli olduğu durumlarda, suistimali bildirmek ve uygun kanalların durumu ele almasına ve düzeltmesine izin vermek uygundur.

    Özetle, İslam dürüstlüğü, adaleti ve adaleti teşvik eder ve “kötü adam” olarak algılanabilecek olanlar da dahil olmak üzere hiç kimseyi dolandırmayı desteklemez veya haklı çıkarmaz. Müslümanlar, yasal yollarla adalet ararken dürüstlükle hareket etmeye ve olumlu davranışlarda bulunmaya teşvik edilir.

    En iyi cevap

Cevapla