Külotla Namaz Kılınır mı?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Kilotla namaz kılınır mı?

Kulotla Namaz Kilinir mi

Namaz; belirli şartları içerisinde taşıyan bir ibadettir. Bu şartların yerine gelmemesi halinde namaz geçerli olmaz. Namazın şartlarından bir tanesi de setr-i avrettir. Yani avret yerlerinin örtülmesidir. Avret yerleri örtülmeden kılınan namaz geçerli değildir.
Erkeklerin avret yerleri göbekle diz kapağı arasıdır. Kadınların ise; el, yüz ve ayaklar hariç bütün bedenlerini örtmeleridir. Şafii mezhebine göre kadınların ayakları da avretten sayılmaktadır. Dolayısıyla sadece külotla namaz kılmak caiz değildir. Bu namaz aynı zamanda geçerli de değildir.
Aynı zamanda giyilen elbiselerin vücut hatlarını belli edecek şekilde dar ve şeffaf olmamasına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Sonuç olarak; namaz kılacağımız zaman avret yerlerinin asgari olarak örtülmesi farzdır. Avret yerleri açık olarak kılınan namaz sahih, yani geçerli değildir. Bu sebeple külotla namaz kılınmaz. Mutlaka avret yerlerinin örtülmesi gerekmektedir.

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Külotla namaz kılmak geçerli değildir. Namazın geçerli olabilmesi için avret yerlerinin uygun şekilde örtülmesi gerekir. Erkekler için bu, göbek ile diz kapağı arası, kadınlar için ise vücutlarının tamamı, el, yüz ve ayaklar hariç, örtülmesi gereken alanlardır.

    Külot yalnızca bu alanların bir kısmını kapatır ve bu durum namazın şartlarına uygun değildir. Dolayısıyla, sadece külotla namaz kılmak hem caiz değildir hem de geçerli olmaz. Namazı doğru şekilde kılabilmek için avret yerlerinin tam anlamıyla örtülmesi gerekir.

Cevapla