Paylaş
Kunut duaları hangi namazda okunur
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Kunut duası hangi namazda okunur?
Kunut duaları ne zaman okunur?
Konut duaları Hanefi mezhebine göre vitir namazının son rekatında okunur. Yani yatsı namazı ile birlikte kıldığımız vitir namazının ilk iki rekatı normal şekilde kılındıktan sonra üçüncü rekatta Fatiha suresi ve herhangi bir sure okunur sonra ise tekrar tekbir getirilir ve eller bağlandıktan sonra konut duaları okunur. Vitir namazında konut duasının okunması vaciptir. Yani farza yakın bir hükmü vardır. Bu sebeple vitir namazında konut dualarını okumaya çalışmalıyız.
Şafii mezhebine göre her sabah namazında okunur, son rekatta rükûdan sonra. Bir de ramazan ayında 15. günden sonra vitir namazında son rekatta yine rukadan sonra okunur.
BENZER KONULAR:
Answers ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Kunut duası Hanefi mezhebine göre vitir namazında 3. rekatta Fatiha zammı sureden sonra okunur. Hanefi mezhebine göre kunut duasını okumak vaciptir.
Şafii mezhebine göre kunut duası; her sabah namazı 2. rekatta rükudan kalktıktan sonra okunur. Yine Ramazan ayında 15. günden sonra vitir namazının son rekatında kunut duası okunur.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Kunut duaları genellikle sabah namazı (sabah ezanı ile öğle namazı arasında kılınan), akşam namazı (ikindi ezanı ile akşam ezanı arasında kılınan) ve vitir namazında okunur. Kunut duaları, namazın son rekâtında, rüku ve secde arasında veya secde sonrasında okunabilir.
Kunut duaları, Müslümanlar arasında farklılıklar gösterebilir. Farklı mezhepler veya kültürel gelenekler, kunut dualarının okunma şekilleri ve içerikleri konusunda farklı uygulamalara sahip olabilir. Dolayısıyla, hangi kunut dualarının okunacağına dair spesifik bir tercih veya uygulama, kişinin mezhebine veya takip ettiği geleneklere bağlı olabilir.
Bu nedenle, kişinin kendi mezhebi veya yerel cemaatindeki uygulamalara göre kunut dualarını öğrenmesi ve uygulaması önerilir. İmamlar veya dini otoriteler, kunut dualarının okunma şekilleri ve içerikleri konusunda daha fazla bilgi sağlayabilirler.