Kuran ve dua okuyunca esneme geğirme

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

KUR’AN OKUYUNCA VE DUA EDİNCE ESNEME VE GEĞİRME

Kuran ve dua okuyunca esneme gegirme

Merhaba. KURAN okuyunca yada dua veya esma okuyunca midede yanma ve ğeğirme oluyor.bu neden olur?

CEVAP:

Kuran ve dua okurken esneme ve geğirme, farklı nedenlerden dolayı olabilir. Bunlardan birkaçı şunlardır:

Fizyolojik Nedenler:

  • Uyku hali: Yeterince dinlenmemiş olmak veya uykulu olmak esnemeye neden olabilir.
  • Sindirim sistemi: Midede gaz birikmesi veya hazımsızlık geğirmeye neden olabilir.
  • Alerjiler: Alerjiler, burun ve boğazda tahrişe neden olarak esnemeye ve geğirmeye yol açabilir.

Psikolojik Nedenler:

  • Can sıkıntısı: Dikkatinizi vermediğiniz veya ilginizi çekmeyen bir şey yaparken esneyebilirsiniz.
  • Stres: Stres ve gerginlik esnemeye ve geğirmeye neden olabilir.

Manevi Nedenler:

  • Cinlerin varlığı: Bazı insanlar, cinlerin varlığını esneme ve geğirme ile ilişkilendirir. Bu inanışa göre, cinler Kuran ve dua okunmasından rahatsız olurlar ve bu nedenle esneme ve geğirme yoluyla rahatsızlıklarını gösterirler.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Kuran ve dua okurken esneme ve geğirme sık sık oluyorsa ve günlük hayatınızı etkiliyorsa, bir doktora veya psikoloğa danışmanız önerilir.
  • Esneme ve geğirme, bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu nedenle, esneme ve geğirme ile birlikte başka belirtiler de varsa, doktora görünmeniz önemlidir.

Esneme ve geğirmeyi önlemek için:

  • Yeterince dinlenin ve uykunuzu alın.
  • Sağlıklı beslenin ve sindirim sisteminizi düzenli tutun.
  • Stresi yönetmek için yoga, meditasyon gibi teknikler kullanın.
  • Kuran ve dua okurken dikkatli olun ve dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin.

Esneme ve geğirme, her zaman bir problem değildir. Ancak, sık sık oluyorsa ve günlük hayatınızı etkiliyorsa, bir doktora veya psikoloğa danışmanız önerilir.

Dua ve Kuran okurken esneme ve geğirme ile ilgili farklı görüşler ve inançlar olduğunu unutmayın. Bu konuda kesin bir bilgi veya kanıt yoktur. Bu nedenle, esneme ve geğirmenin nedenini kendinize göre yorumlamanız ve buna göre bir çözüm bulmanız önemlidir.

BENZER KONULAR:

Answers ( 2 )

    0
    2020-09-25T19:18:46+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal
    This answer was edited.

    İbadet edince esnemek çokça görülen bir durumdur fakat geğirme normal değildir Bu kişi ile alakalıdır dini bir cevabı yoktur.

    Esneme şeytandandır insan ibadet edince şeytan onu esnetir.
    ibadet sırasında namaz kılarken esneyen kişi sağ elinin içi ile ağzını kapatmalı ve buna engel olmalıdır.

     

    Kur’an okumak ve dua etmek de bir ibadet olduğuna göre yine esnemeye engel olmalıdır

    En iyi cevap
  1. Erva Üstündağ avatarı
    0
    2022-10-27T01:38:07+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Peygamber efendimiz hadisi şerifte:esnemek şeytandandır esnerken ağzınızı kapatın buyuruyor.şimdi bu hadisten yüzeysel olarak bakarsak şeytan esnediğimiz zaman ağzımızdan içimize girer o yüzden kapatmamız buyuruluyor.bilimsel olarakta insanın uykusu gelir yorgunluktan esneme gelir buda bilimsel açıklamadır biz manevi tarafını derinlemesine ele alırsak biliyorsunuz peygamber efendimiz ömrü boyunca hiç esnememiştir neden çünkü şeytan peygamber efendimize yaklaşamadığı gibi tabi ki ağzından içeride giremez.şimdi size bu esnemenin perde arkasını açacam bunu belki hiç bu şekliyle hiç duymayanınız vardır.

    Esnemek şeytanının insan bedenine girme yollarından biri olduğu gibi cinlerinde giriş yolunun en büyüğüdür.geçen tvde çok sevdiğim bir hoca efendi esneme hakkında bilgiler verirken dinleyicinin biri şu soruyu sordu hocam kuran okunurken ve okurken bizi esneme tutuyor bunun sebebi nedir diye sormuş hoca ise kuran okuduğunuz için şeytan size gaflet vermek için esnetiyor diye kısa bir cevap veriyor.

    Evet dışardan bakıldığında öyle görünüyor ama işin derine inersek olay daha derin bizce esnemek hem giriştir hem çıkış peki hangi halde girer hangi halde çıkar gerek yer,durum ve ortam itibariyle değişir örnegin kuran okunurken esnemek şeytanın ve cinin bedeni terk etmesi çıkışına işaret veya bir Allah dostunun kabrine yaklaştığında esnemek onların kaçışması demektir çünkü Allah dostlarının kabri nur ile doludur çıkmazsa yanarlar.

    Örneğin kalabalık haram işlenen bir ortama girince esnemek bedene cinlerin girişine işarettir hatta üzeri yüklü cinni bir insana yaklaşmanızda dahi esneme tutarsa ağzınızı kapatmanız çok doğru olur.

    Kuran okurken içiniz nurla dolar bu nur onları sıkar ve yakar veya abdest alırken su ile ıslattıgınız azalar nurlanır yanarlar namaz kılarken esnemek seytanın ve cinin bedeni terk etmesine işarettir çünkü bedeni terk etmezse onlarda secde ve ruku yapmış olacaklar o yüzden çıkmak için çırpınırlar insanı rahatladır bedendeki kötü enerji çıkar.o enerjinin çıkışına elinizi kapatarak engel olmayın.bazende insana göz yoluyla nazar dediğimiz yolla girerler dua okunduğu zamanda gözler yaşarır çıkarlar tavsiyem üzeri yüklü veya cinni bir insanın gözlerinin içine bakmayın şua yoluyla geçiş yaparlar.esneme cinlerin bendene giriş yollarından sadece biridir eller ayaklar enseden kulaktan burundan avret yerlerinden girerler bu konuya dair geniş bir şekilde ele alacam.esneme hakkında daha çok şeyler anlatırdım ama sizin kavrayamayıp abartmış demenizden çekindigim için fazla derin gitmedim

Cevapla