Kur’an’da hangi isimler geçer

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Geçen hafta muhabbet ettik biriyle, ve konu bir filmin karakterleri ile alakaydı. Ve konuştuğum kişi, filmdeki karakterlerin isimleri kuranda geçmiyor dedi. Ve bende belki bazıları geçiyprdur dedim. (Ki bitanesinin adı eminim geçiyordu) bunu ona dedim tövbe etti. Ama şimdi soruyorki o listedeki tüm isimleri tek tek araştırıp tek tek tövbemi etmem lazım yani hangileri car yok diye. Yoksa direk olarak, hepsine birden tövbe ediyprum diye bilirmi ? (Hangisi var yok bilmeyerek?)

mesela örnek:
-mustafa
-can

bu ikisine kuranda yok derse ve Mustafa var. Mustafa ve can isimleri varmı yokmu bilmeyerek allahım varsa tövbe ediyorum diye tövbe etmesi yeterlimidir? Yoksa araştırıp Allahım mustafa ismi var tövbe ediyorum diyerekmi olmak zorunda ?
(Buarada birkaçını ben araştırdım ama bulamadım burdanda sormuştum zaten)


Kur’an’da Mustafa ve Can isimleri geçmez.
Hangi hangi isimler konusunda tartıştığınız bize yazarsanız daha çok bilgi verebiliriz.
Örnek verelim kuranı Kerim’de ismi geçen itilaf olanları ile birlikte 27 tane isim geçer
Sahabe ismi olarak da zeyd geçer.
Kız ismi olarak Meryem geçer

Kur’an’da var olan bir isim olduğunu bilmeden falan isim Kur’an’da geçmez diyen kişi hata etmiştir tövbe etmelidir genel bir tövbe etmek yeterlidir.

Tartıştığınız isimleri bize yazar mısınız


Mustafa ve can bir örnekti, bu isimler 30-40 kişininde,
mustafa ismi kuranda geçer?:
Mustafa ismi yaptığımız araştırmalar neticesinde Kuran’da geçtiğini gördük. Mustafa ismi Arapça kökenli bir isimdir ve Kur’an-ı Kerim’de şu ayetlerde geçmektedir;

Sad Suresi 47. Ayet

وَإِنَّهُمْ عِندَنَا لَمِنَ الْمُصْطَفَيْنَ الْأَخْيَارِ

Ve innehum ındenâ le minel mustafeynel ahyâr(ahyâri).


Şöyle diyor: şindi ben bilmiyorhm hangileri var ve yok. O yüzden, var olanlar için tçvbe ediyorum desem yeterlimidi?

Şunu atmış birde; Küfre düşüren bir sözü söyleyen veya bir işi yapan kimse mürted olur. Mürted, küfrüne sebep olan şeyden tevbe etmedikçe müslüman olmaz. Bu bozuk itikatla ölürse imanla ölmez. İnkârından yani inanmadığı şeyden tevbe etmesi, pişman olması, İslamiyet’ten çıktığı kapıdan geri girmesi lazımdır. Yani hangi sözü söyleyerek dinden çıkmışsa, o sözüne tevbe etmesi lazımdır. Mesela bir Müslüman, şaraba helâl dese yahut cin ve meleklerin varlığına inanmasa mürted olur. Kelime-i şehadet getirse de, namaz kılsa da, diğer emirlere uysa da, o inanışı devam ediyorsa yine kâfirdir. (Şarap haramdır), (Cin ve melek vardır) diye inanması gerekir. Küfründe ısrar ederken, (Ben her çeşit küfre tevbe ettim) demekle küfürden kurtulamaz. Pişman olup (Cin ve melek vardır) diye inanırsa, tevbe etmiş olur.

Hala diyoki, ben bu isimlerin hangileri kuranda var veya yok bilmeyerek ve araştırmadan ben olablara yok dediysem tövbe ettim demem yeterlimi? Çünki yazıda hangi sözü söylemişse ordan tövbe etmeli diyo, yani her isimi tek tek araştırıp varmı yokmu, ondan sonra hepsine bir kerede tçvbemi etmeliyim”. Soruyo?


Şöyle diyor: şindi ben bilmiyorhm hangileri var ve yok. O yüzden, var olanlar için tçvbe ediyorum desem yeterlimidi?

Yeterlidir.

 

 

 

 

Cevapla