Kurban neden kesilir

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Kurban neden kesilir

Kurban neden kesilir

Selamun aleyküm Hocam bir arkadaşım sordu kurban in hükmü nedir diye neden kesiliyor ve bununla ilgili delil nedir


Ve aleykumusselam ve rahmetullah

kurban kesmenin hükmü hanefi’ye göre vacip şafi’ye göre ve diğer mezheplere göre sünnettir aşağıdaki konuya bakabilirsiniz

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da kurban, Allah’a yakınlığı ifade etmek, şükranını sunmak ve ibadetini yerine getirmek amacıyla kesilen hayvan demektir. Kurban ibadeti, İbrahim peygamberin Allah’ın emriyle oğlu İsmail’i kurban etmek üzereyken yerine Allah tarafından gönderilen bir kurbanın kesilmesiyle başlamıştır. Kurban, İslam’ın temel ibadetlerinden biri olarak kabul edilir ve İslam’ın beş şartından biri olan İslamî ibadetlerden biridir.

    Kurban, Müslümanların Allah’a olan bağlılıklarını ve teslimiyetlerini gösterir. Kurban kesimi, Allah’ın rızasını kazanmak ve O’na yaklaşmak için bir adımdır. İbadetin kendisi, bir hayvanın özel usuller ve şartlarla kesilmesini ve kanının akıtılmasını gerektirir. Kurban edilen hayvanın eti, hem sahibi hem de fakir ve ihtiyaç sahipleri arasında paylaşılır.

    Kurban kesimi, İslam toplumunda birçok hikmeti de içerir. Bunlar arasında fakirlikle mücadele, dayanışma, cömertlik, paylaşma, Allah’ın nimetlerine şükretme, Allah’a yakınlığı arama gibi değerler yer alır. Kurban, bir bireyin maddi varlıklarını Allah yolunda paylaşma ve diğer insanlara yardım etme iradesini temsil eder.

    Kurban, İslam’ın belirli zamanlarında (Kurban Bayramı gibi) veya özel durumlar için kesilebilir. Kurban kesimi, şartlarına uygun olarak gerçekleştirildiğinde, Allah’ın rızasını ve hoşnutluğunu kazanmayı amaçlar.

    Bununla birlikte, kurban kesimi kişinin mali gücüne ve kurallara uygun olması gereken bir ibadettir. Her Müslümanın her yıl kurban kesmesi zorunlu değildir, ancak mali durumu elverişli olanlar bu ibadeti yerine getirebilirler.

    En iyi cevap

Cevapla