Paylaş
Lut kavmi ile ilgili kısa hadisler
Question
Lut kavmi hakkında kısa hadisler
On şey vardır ki Lut kavmi onları yapmış ve o yüzden helâk edilmiştir. Ümmetim ise onlara bir de kendisi katar. Bunlar; livâta (erkek erkeğe münâsebet), sapanla taş atmak , güvercinle (kumar) oynamak, def çalmak, içki içmek, (özürsüz) sakal kesmek, (emredilenden fazla) bıyık uzatmak, ıslık çalmak, alkışlamak, (erkekler için) ipek gömlek giymek bir tâne de ümmetim ilâve eder ki; o da kadın kadına münâsebette bulunmaktır.” (Suyuti, Cami’u’s-Sağir, h. no: 8150; Kenzu’l Ummal, 5/317, h.no: 13014)
İbn-i Abbâs’tan rivâyet edilen bir hadîs-i şerîfte şöyle buyrulur:
“Lût kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, fâili de (yapanı da) mef’ûlü de (yapılanı da) öldürünüz!” (Tirmizî, Hudûd, 24/1456; Ebû Dâvûd, Hudûd, 28/4462)
İbn-i Abbâs’tan diğer bir rivâyete göre Allâh Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- üç kere:
“Lût kavminin işini (livâta) yapan mel’ûndur (lânetlenmiştir).” (Tirmizî, Hudûd, 24/1456) buyurdular.
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Hz. Lut’un kavmi, Kur’an-ı Kerim’de de anlatılan bir olaydır ve bu konuyla ilgili detaylar Kur’an’da yer almaktadır. İslam’da hadisler, Hz. Muhammed (S.A.V.)’e ait sözler ve eylemlerle ilgili rivayetlerdir. Hz. Lut ve kavmi hakkında özel bir hadis bulunmamaktadır. Bu nedenle, Lut kavmiyle ilgili kısa hadisler verememekteyim. Ancak, Kur’an-ı Kerim’deki olayları ve mesajları doğru anlamak için ilgili ayetlere başvurmanız önemlidir.