Mahremiyet eğitimi nedir? Diyanet

Question

Mahremiyet eğitimi ne demek Kısaca

Mahremiyet egitimi nasil verilir

mahremiyet eğitimi nedir neden önemlidir sorusuna cevap vermeye çalışalım

Mahremiyet eğitimi çocukların psikolojik olarak sağlıklı, mutlu, huzurlu yetişmelerini ve sağlıklı bir cinsel kimlik bilinci geliştirmelerini sağlayan, onları kötü niyetli insanların istismarından koruyan en gerekli temel eğitimlerden biridir. Her anne babanın, Allah’ın emaneti olan çocuklarının eğitimi konusunda bilinçli davranma sorumluluğu bulunmaktadır. Çocuğun haya duygusunu öğrenmesi ve kendi bedeninin dokunulmazlığı ve değerinin farkına varması mahremiyet eğitimi ile olur.

Mahremiyet eğitimi, çocukların kendisinin ve diğer insanların özel alanının -mahrem bölgelerinin- farkına varması, sosyal hayatın içinde kendi özel alanını koruması, diğer insanların özeline saygı duyması, kendisi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koymasını sağlar.

Mahremiyet eğitiminde hedef, çocuğa bu özel alanı tanıtmak ve çocukta “Toplumdaki insanlarla aramda bir mesafe olmalı, bu benim özel alanım. Bir başkasının bu özel alanı ihlal etmesine izin vermem ve başkasının özel alanını ihlal etmem. Hem kendimi korumayı öğrenirim, hem de başkasına zarar vermem ve saygı gösteririm.” bilincini oluşturmaktır.

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    2
    2021-04-03T18:44:20+03:00

    Mahremiyet eğitimi, çocukların kendisinin ve diğer insanların özel alanının  yani mahrem bölgelerinin farkında olması, hayatın içersinde kendi özel alanının nereye kadar olduğunu bilmesi, diğer insanların özeline saygı duyması, kendisi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koymasını sağlar. Çocuk mahremin, mahremiyetin ne olduğunu bildikten sonra toplum açısından da sağlıklı bir büyük olur ilerde.

    En iyi cevap

Cevapla