Sürekli sürekli kanaması olan kişi şafi mezhebine göre kan çıkması abdest bozmadığı için taklit edebilir yanlız şunu unutmayın kan necis olduğu için fazla kan namaza engel midir bir avuç miktarından fazla olursa namaz kılınmaz.Taklit için içinizden getirmeniz yeterlidirBenzeri konular:
Mezhep taklit
BildirPlease briefly explain why you feel this question should be reported.
Mezhep taklit ederken niyet
Selamun aleyküm Hocam ben sabah namazını kılacakken yüzüm kanadı bant filanda yoktu bulunduğum ortamda iş yerini olduğu için şafi mezhebini içimden taklit etmeyi geçirerek o niyetle besmele cektim abdest aldım namazı mı kıldım sonra abdest başlarken tekrar niyet etmediğim aklıma geldi şafi de farz olduğu için abdeste başlarken taklide niyetim de geçerli olur mu yoksa ayrıca mi niyet etmek gerekirdi. ? Kan gelmesi kesilince tekrar hanefi mezhebine göre abdest aldım ama yetişti mi yetişmesi mi kararsizim birde kan su deyince tekrar yaşarmışsa abdestsiz namazi bile bile kılmış gibi olur muyum biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin.
Sürekli sürekli kanaması olan kişi şafi mezhebine göre kan çıkması abdest bozmadığı için taklit edebilir yanlız şunu unutmayın kan necis olduğu için fazla kan namaza engel midir bir avuç miktarından fazla olursa namaz kılınmaz.Taklit için içinizden getirmeniz yeterlidirBenzeri konular:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da mezhep taklidi veya eleştirel düşünmeden veya anlamadan belirli bir mezhebi körü körüne takip etme kavramı genellikle önerilmez. İslam, bilgi aramanın, Kuran’ın öğretilerini ve Hz.
İslam içinde Sünni, Şii ve diğerleri gibi her biri kendi yorum ve uygulamalarına sahip farklı mezhepler olsa da, bireylerin bağımsız çalışma ve derinlemesine düşünmeleri esastır. Müslümanlar, güvenilir kaynaklardan bilgi almaya, Kuran’ı incelemeye ve Kuran ve Sünnet ilkelerine bağlı güvenilir alimlere başvurmaya teşvik edilir.
Öğretilerini anlamadan bir mezhebi körü körüne takip etmek, Müslüman toplum içinde yanlış anlamalara, yanlış anlamalara ve olası bölünmelere yol açabilir. İslam, yalnızca belirli bir mezhebin görüşlerine veya uygulamalarına güvenmek yerine, eleştirel düşünmeyi, kişisel sorumluluğu ve bilgiyi doğrudan güvenilir kaynaklardan aramayı teşvik eder.
Müslümanlar, onları ayıran şeylerden ziyade onları birleştiren şeylere odaklanarak birlik ve kardeşlik için çaba göstermeye teşvik edilir. Allah’ın birliği, son elçi olarak Hz.
Eleştirel düşünme ve kişisel anlayış teşvik edilirken, görüş ve yorum farklılıklarına saygı, hoşgörü ve yapıcı diyalog kurma arzusuyla yaklaşmanın da aynı derecede önemli olduğuna dikkat edilmelidir. Müslümanlar, ümmet (Müslüman toplum) içinde var olan çeşitliliği tanırken ortak ilkelere dayalı birlik ve karşılıklı anlayış aramalıdır.
Nihayetinde, Müslümanlar bilgi aramaya, İslam’ın otantik kaynaklarını incelemeye ve kişisel bir inanç anlayışı geliştirmeye teşvik edilir. Bunu yaparak, körü körüne taklitten kaçınabilir ve dinlerini sağlam bilgiye ve Allah’a samimi bağlılığa dayalı olarak yönlendirebilirler.