Paylaş
Münafık ile ilgili ayetler
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Münafık hakkında kısa ayetler
Böyle yaptı ki Allah, münafık erkekleri ve münafık kadınları, müşrik erkekleri ve müşrik kadınları cezalandırsın, mümin erkeklerin ve mümin kadınların da tövbelerini kabul buyursun. Allah çok bağışlayıcı, ziyadesiyle esirgeyicidir.
Ahzâb : 73
O gün münafık erkekler ve münafık kadınlar iman edenlere şöyle diyecekler: “Bizi bekleyin de yetişip nurunuzdan bir parça alalım.” Şöyle denecek: “Geriye dönün de başka bir nur arayın!” Ve hemen aralarına kapısı da olan bir duvar çekilir; duvarın iç tarafında rahmet, kendilerine bakan dış tarafında ise azap vardır.
Hadîd : 13
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da, münafıklık (iki yüzlülük) konusuyla ilgili birçok ayet bulunmaktadır. Münafıklar, inandıklarını söyleyen ancak gerçekten inanmayan kişiler olarak tanımlanır. İşte münafıklıkla ilgili bazı önemli ayetler:
Münafıkların karakteristik özellikleriyle ilgili ayetler:
“Kalplerinde bir hastalık (münafıklık) bulunanlara gelince, Allah, onların şerrinden başkasını arttırmaz. Onlar yalan söylemektedirler.” (Bakara Suresi, 10)
“Münafıklar, Allah’a ve ahiret gününe inandıklarını söylerler, ama gerçekte inanmazlar. Allah ve iman edenlerin aldatıcılığını kandırırlar, oysa onlar, ancak kendilerini aldatırlar ve farkında değillerdir.” (Bakara Suresi, 8-9)
Münafıkların durumu ve tutumlarıyla ilgili ayetler:
“Münafıklar, müminlere: “Bize dönün de, savaş düzenine katılalım!” derler. İçlerinde Allah’ın izniyle bir zaafa düşülünceye kadar sizinle beraber savaşmaktan hoşlanmazlar. Sonra (gerçek yüzlerini) göstermek için gerisin geriye dönerler.” (Tevbe Suresi, 42)
“Onlar, müminlere: “Yol üzerinde kalın, savaşa katılmayın, sizi fitneye düşürenleri düşmanlarınızdan daha iyi biliriz” derler. Şeytan da, insanları aldatmakta son derece hilelidir.” (Nisa Suresi, 71)
Münafıkların cezalandırılmasıyla ilgili ayetler:
“Münafıklar, müminlere: “Yürüyün, size biraz ısı verelim” dediler. De ki: “Cehennem ateşi sizin üzerinize çok daha yakıcıdır. Eğer doğru söyleyenler iseniz, size azabı biraz hafifletir miyiz?” (Tevbe Suresi, 81)
“Şüphesiz münafıklar cehennemin en aşağı tabakasındadırlar. Onlara yardım edilmez.” (Nisa Suresi, 145)
Bu ayetler, İslam dininde münafıkların karakteristik özelliklerini, tutumlarını ve cezalarını açıklamaktadır. Münafıklar, içlerinde inanmadıkları halde inanmış gibi davranan ve çeşitli hilelerle müminleri aldatmaya çalışan kişiler olarak tasvir edilir. Onların düşmanlık ve ikiyüzlülüklerine karşı uyanık olunması ve onlardan uzak durulması gerektiği vurgulanır.