Paylaş
Münafık ile ilgili kısa hadisler
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Münafık hakkında kısa hadisler
1. (5765)- İbnu Amr İbni’l-As (radıyallahuanhümâ) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
“Dört haslet vardır; kimde bu hasletler bulunursa o kimse halis münafıktır. Kimde de bunlardan biri bulunursa, onu bırakıncaya kadar kendinde nifaktan bir haslet var demektir:
1.Emanet edilince hıyanet eder,
2.Konuşunca yalan söyler,
3.Söz verince sözünde durmaz,
4.Husumet edince haddi aşar.”
[Buharî, İman 24, Mezalim 17, Cizye 17; Müslim, İman 106, (58); Ebu Davud, Sünnet 16, (4688); Tirmizî, İman 14, (2634); Nesâî, İman 20, (8, 116).]
“Ümmetim hakkında en çok korktuğum, güzel konuşmasını bilen ve kalbi câhil olan her münâfıktır” (Râmûz el-Ehâdis, no: 1535)
Mü’min, günahını üzerine düşüverecek bir dağ gibi görür ve günahtan böylece korkar. Münâfık ise, günahını burnunun üzerine konup uçan bir sinek gibi görür” (Sahih-i Buhârî, Deavat 4)
Ebû Hüreyre ravi etmiştir: Gelen rivâyete göre, Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: İnsanların şerlisi de iki yüzlü olan şu (münâfık) kimselerdir ki, (iki sınıf halk arasında) onlara bir yüzle gelirler, bunlara da başka bir yüzle gelirler. (Sahih-i Buhari, hadis no: 1421)
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Bu hadisler, münafıkların sahip oldukları ikiyüzlülük, yalancılık, sözlerini tutmama ve hainlik gibi özelliklerini vurgulamaktadır. Münafıklar, dışarıda Müslüman gibi görünürken içten içe iman eksikliği ve kötü niyet taşımaktadırlar. İslam’da samimiyet, doğruluk ve güvenilirlik önemli değerler olarak vurgulanırken, münafıklık ise şiddetle kınanır.