Müslüman birine ateist demek

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Müslümana ateist demek

Musluman birine ateist demek

Hocam ben geçmişte işlediğim günahlara tevbe ettim eski tanıdığım arkadaşlarla bir yerde karşılaştım içki içiyorlardı fikirleri çok ters biride var içlerinde yok iç al senle de içek filan namaz kıldığı mi filan da bildiği halde baktım şakayı devam ettiriyor sen zaten ateistsin dedim o da he ben öyleyim dedi belki o an öyle dedi sonra düşündüm ayrıldıktan sonra keşke öyle demeseydim diye ya kendi öyle değilse küfür bana dönerse diye düşündüm bir an sonra bir an nefsimin onun öyle olmasını ister gibi düşünmesi beni küfre düşürür mü hani bir müslümanın kafir olmasını istemek küfür dür diye duymuştum. Daha sonra ki günlerde ben kendisini aradım hakkını helal et ben sana orada böyle dedi sende he dedim tevbe et kelimei şehadet getir belki küfre düşmüşsündür kabul ederek nikahına bilr zarar gelir dedim yine aynı üslupla inan ma böyle şeylere filan falan dedi baktım yine içki masasında galiba uzatmadım bende. Ama bilinci yerindeydi konuşurken ben öyle anladım.
cevap :İslam’da, bir Müslümana “ateist” demek veya bir kişiyi ateist olarak tanımlamak, kişinin inanç sistemi ve düşünceleri açısından ele alındığında uygun değildir. İslam dini, inananlar için Allah’ın varlığına, birliğine ve peygamberler aracılığıyla ilettiği mesajlara iman etmeyi öğretir. İslam’a göre, bir Müslüman, Allah’a inanmak, peygamberlere ve kutsal kitaplara iman etmek gibi temel inanç prensiplerini kabul eden kişidir.

Ateizm ise, tanrı veya tanrıların varlığına inanmama veya tanrısal varlıkları reddetme görüşüdür. Bir kişinin ateist olması, İslam inancının temel ilkeleriyle çelişir. Ancak, bir kişinin inanç veya düşünceleri ne olursa olsun, ona saygı göstermek, hoşgörüyle yaklaşmak ve özgür iradeye saygı duymak İslam’ın öğretilerine uygundur.

İslam, insanların inançlarını seçme özgürlüğüne değer verir ve insanların Allah’a yönelik imanlarının gönüllü ve samimi olması gerektiğini öğretir. İnanç, kişisel bir meseledir ve bir kişinin ateist olması durumunda bile, İslam’ın öğretilerine göre bu kişiye hoşgörülü bir şekilde yaklaşılması gerektiği öğretilir.

Sonuç olarak, İslam’da bir Müslümana ateist demek veya bir kişiyi ateist olarak tanımlamak İslam’ın öğretileriyle uyumlu değildir. İslam, insanların inanç özgürlüğüne saygı duymayı ve hoşgörülü bir şekilde yaklaşmayı öğretir.

BENZER KONULAR:

Answers ( 2 )

    0
    2021-06-09T20:19:34+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Rasulullah (sav) tam ve kesin bir şekilde emin olmadıktan sonra bir insanı kâfir olarak itham etmekten bizleri sakındırmıştır. Ateist olmayan bir insana da “atesit” ithamında bulunmak da bu cihettedir. Rasulullah (sav) şöyle buyuruyor:

    “Herhangi bir kimse, din kardeşine ‘Ey kafir!’ derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner.” (Müslim, 1/319)

  1. Abbas ağa avatarı
    1
    2021-06-10T07:56:25+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Ateiste ateist demek kadar güzel bir kelime olamaz.Tmm.Burada ATEİST arkadaşların güzel bir fikri var.Bence tabii ki ”Dünya yuvarlak değildir”diyorlar.Yıl 2021 olmuş MÖ Kristof kalmanın alemi yok.Araştır incele oku dinle.Kavga yok.Okulda yuvarlak tmm.Ona da saygı ve hürmet.(Kavga edersen sınıfta kalırsın Alooooo)sakin ol…Araştıracak olan sensin……İnternette DÜZ…..!Tmm.Haydi oku araştır…Ateist arkadaşların da bir bildiği var tabii ki.Dinlemek ve konuşmak önemli…!Okuyalım…!Araştıralım…Hayır olsun.Teşekkürler.

  2. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da “ateist” terimi, Tanrı’nın varlığını inkar eden veya herhangi bir tanrıya inanmayan kişileri tanımlamak için kullanılır. Ateistler, Tanrı’nın varlığına dair bir inanca sahip olmadıklarını ifade ederler.

    İslam, bir teistik din olarak, tek bir Tanrı olan Allah’a inanmayı esas alır ve ateizmi reddeder. İslam inancına göre, Allah’ın varlığı apaçık delillerle ortaya konmuştur ve İslam, insanların Allah’a iman etmesini ve O’na ibadet etmesini öğütler.

    İslam’da ateizm, Tanrı’nın varlığını reddetmek veya inkar etmek olarak kabul edilir. İnanç temelinde, ateizm İslam’ın öğretilerine aykırıdır. İslam dininde Tanrı’ya inanmak, Müslümanların hayatının önemli bir parçasıdır ve iman, Müslümanların Allah’ın varlığına ve birliğine kesin bir inançla yönelmelerini gerektirir.

    Ancak, İslam öğretisi, diğer insanlarla saygılı bir şekilde iletişim kurmayı ve fikirlerini ifade etmeyi teşvik eder. İslam’da, farklı inançlara sahip olanlara karşı hoşgörü göstermek ve onlara saygı duymak önemlidir.

    Sonuç olarak, İslam’da ateist terimi, Tanrı’nın varlığını inkar eden veya herhangi bir tanrıya inanmayan kişileri tanımlamak için kullanılır. İslam, teistik bir din olduğu için ateizm İslam’ın öğretilerine aykırıdır. Ancak, İslam aynı zamanda hoşgörü ve saygı ilkesini benimser ve farklı inançlara sahip insanlarla saygılı bir şekilde iletişim kurmayı teşvik eder.

    En iyi cevap

Cevapla