Müslüman Kadınlar yabancı erkeklere karşı süslerini gizlemelidir

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Musluman Kadinlar yabanci erkeklere karsi suslerini gizlemelidir

KADINLAR YABANCI ERKEKLERE KARŞI SÜSLERİNİ GİZLEYEREK HİCABLI OLMALI

Müslüman kadının, yabancı erkeklere karşı tesettürüne bürünmesi ve süslerini gizlemesi farz bir emirdir. Kocam için değil de başka erkeklere karşı el ve yüz duşundaki organlarım teşhir ederek ve süslenerek sokağa çıkan kadınlar, Allah katında mesuldürler. Müslüman kadının süslenmesini ve vücudunu teşhir etmesi kocasından başkanına yapması caiz değildir. Cenab-ı Hak, Kur’anda böyle buyurur. “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar.”

Bir defasında Peygamberimizin baldızı Esma binti Ebubekir Rasulullah allallahu aleyhi ve sellemin evine gelmişti. Üzerinde ince bir elbise vardı.

Rasulullah yüzünü ondan çevirdi ve şöyle buyurdu:

“Esma! Bir kadın adet görmeye başladığı zaman mübarek eline ve yüzüne işaret ederek) şu ve bu uzvu dışında başka yerini göstermesi caiz değildir.”

Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadislerinde de açık saçıklığın ne denli kötü olduğunu şöyle haber veriyor.

“Kadınların en şerlisi açılıp saçılarak böbürlenendir. Onlar, münafık sıfatını taşırlar. Onlardan Cennete ancak çok az sayıda gireceklerdir.” Bütün bu ayet ve hadisler, hanımların örtünmelerinin dinin bir gereği olduğuna açıklamaya yeter anın. Müslüman bir kız akıl baliğ olduktan sonra el ve yüz dışında bütün vücudunu örtmesi farzdır. Onun örtüsü dar olmamalı bol olmalıdır. Vücudunun tenini gösteren şeffaf elbise giymemeli ve örtüsüne parfüm sürmemelidir. Makyajlı dışarıya çıkmamalıdır. Müslüman kızın kıyafeti erkek kıyafetine benzememeli, kıyafetinde insan ve hayvan resimleri bulunmamalıdır. Müslüman bir bayan, süslü, göz alıcı ve sükseli kıyafetlerle dışarıya çıkmamalıdır. Onun örtüsü sade olmalı, dikkat çekici olmamalıdır.

Müslüman bir kızın giydiği elbise, vücud organlarını belli etmemelidir. Özellikle akil baliğ kızların kısa kollu, mini etekli kıyafetler giyerek erkeklere kendilerini teşhir etmeleri büyük günahlardandır.

Dini siteler listesi

Müslüman kadının tesettürü ve yabancı erkeklere karşı süslerini gizlemesi, İslam’ın emrettiği farzlardan biridir. Kur’an-ı Kerim’de ve Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hadislerinde kadınların örtünmesi ve tesettür konusunda açık emirler yer almaktadır. Tesettürün amacı, kadının iffetini ve onurunu korumak, toplumsal hayatta cinsel cazibeyi en aza indirmektir.

Kur’an-ı Kerim’deki tesettür emirleri:

Ahzab Suresi 59. Ayet: Allah, Müslüman kadınların dışarı çıkarken örtünmelerini emretmektedir: “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınması ve incitilmemesi için daha uygundur. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.”

Nur Suresi 31. Ayet: Mümin kadınlara süslerini yabancı erkeklere göstermemeleri emredilmiştir: “Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar ve görünen kısımları hariç süslerini açmasınlar.”

Bu ayetler, Müslüman kadınların dışarı çıktıklarında vücutlarını bol ve dikkat çekmeyen bir şekilde örtmeleri gerektiğini açıkça ortaya koyar.

Hadislerde tesettür: Peygamber Efendimiz (s.a.v.), tesettürün mahiyetini ve sınırlarını şu şekilde açıklamıştır:

Esma hadisi: Rasulullah (s.a.v.), baldızı Esma binti Ebu Bekir’in ince bir elbise ile yanına geldiğinde yüzünü çevirmiş ve ona şunları söylemiştir: “Ey Esma! Kadın, adet görmeye başladığında şu ve şu kısımları (yüz ve eller) hariç vücudunun başka bir yerini göstermesi uygun değildir.” (Ebu Davud)

Kadınların açılıp saçılmasına dair hadis: Peygamber Efendimiz (s.a.v.), kadınların açık saçık giyinmeleri hakkında da uyarıda bulunmuştur: “Kadınların en şerlisi açılıp saçılarak böbürlenendir. Onlar, münafık sıfatını taşırlar. Onlardan Cennete ancak çok az sayıda gireceklerdir.” (Buhari)

Tesettürün Şartları:

El ve yüz dışında vücudun kapanması: Akil baliğ olan Müslüman bir kızın el ve yüz dışında bütün vücudunu kapatması farzdır. Kıyafet, vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde bol olmalı, şeffaf ve dikkat çekici olmamalıdır.

Parfüm ve makyaj: Müslüman bir kadının, yabancı erkeklerin bulunduğu ortamlarda parfüm sürmesi ve makyaj yapması da caiz değildir. Bu, dikkat çekici süslenmenin bir parçası olarak değerlendirilir.

Erkek kıyafetine benzememesi: Kadının giydiği kıyafet, erkek kıyafetine benzememeli ve üzerinde canlı resimler (hayvan veya insan figürleri) olmamalıdır.

Sonuç: İslam’a göre, kadının süslenip dışarı çıkması ve yabancı erkeklere vücudunu teşhir etmesi büyük bir günahtır. Müslüman kadın, iffetini ve onurunu korumak amacıyla el ve yüz dışında tüm vücudunu örtmeli, dikkat çekici süslerden ve davranışlardan kaçınmalıdır. Kocası için süslenmesi caiz ve hatta teşvik edilirken, yabancı erkeklere karşı süslenip açık saçık giyinmesi Allah katında mesuliyettir.

BENZER KONULAR:

Cevapla