Mutlu olamıyorum

Question

Mutlu olamıyorum

Mutlu olamiyorum

Lise zamanlarında gittiğim psikologlara ailem tekrar gitmemi istediğini söyledi, karşı çıkmadım tamam dedim
anlatıcağım şeyler de belli size danışmak istediğim şey farklı

3 yıl oldu nerdeyse, mutluluk nasıl bi şey hatırlamıyorum bile, en son tatildeyken 10 saniye mutluluğu hatırladım sadece tadına bakmış gibi oldum, çok şey yaşadım bu 3 yılda ama hayatım hep stabil gitti, aşağı düşüşler oldu ama bir güzel haber almadım bir güzel olay gelmedi başıma,tekrar mutlu hissederim belki diye tek başıma tatile çıktım 5-6 il gezdim yedim içtim şükürler olsun para sıkıntım olmadı ama o mutluluğu yine yakalayamadım.

bir insana umut veren tek şey gördüğü rüyalar olur mu ya ? Gördüğüm rüyaların anlamına bakıyorum ne kadar doğrudur yanlıştır bilemem,her rüyanın anlamı çok güzel bir hayat çok mükemmel olaylar,hayaller gerçekleşecek,çok başarılı olunacak, bütün anlamlarda buna yorumlanıyor. Şu an rüyalardaki heveslerim de gitti bi umudum kalmadı,bi kurtuluş bekliyorum herkesin dediği kurtarıcı gelmez kendini bu halden kendin çıkarıcsksın diyor ama gücüm yok,olmuyor denedim, dua ediyorum Allah ne olursa kim olursa olsun yardım eder çözüm gelir umuduyla,ama yalanım da olmasın hala bekliyorum,bir yandan güzel bi şey olur hevesim yavaş yavaaaş bitti bir yandan kendim çabalıyorum yine yok boşlukta hissediyorum,yüksek ihtimalle anti depresan kullandırıcaklar,nasıl bi şey olucak tam kestiremiyorum.

durumu benden kötüleri görünce şükür diyorum sonra bakıyorum benden daha mutlu bi insan,yine ikileme düşüyorum kalktığım andan itibaren sadece hayatımı geleceği geçmişi düşünüyorum,beynim vücudum yoruldu,zayıfladım eski isteklerim yok,bi şeyler başlasın veya bitsin diyorum içimden bi kurtuluş arıyorum,yüce yaratıcımızın gücü hayli hayli yeter bir yeşil ışığa,dümdüz bekleyişteyim şu an.

anti depresanların devamlı kullanımı dinen bize yasak mıdır ?
ve gerçekten elimde değil,yüzüm düşük modum yok şükür edicek haldeyken böyle hissediyorum ama tüm samimiyetimle söylüyorum,gerçekten, elimde değil bu ruh hali haram mıdır ?


sevgili kardeşim bu anlattıklarınız bazılarına göre normal gelebilir.ama inanın çevremde mutluluğa hasret o kadar insan tanıyorum ki ömrü çilelerle geçmiş ekonomisi bir türlü düzelmemiş acılardan ve kederden dişleri bile dökülmüş genc yaşta insanlar tanıyorum bırakın tatil etmeyi evde istirhat etmek bile onlar için tatil sayılır bunları abartmıyorum.bunların tabiki nedenleri var yeryüzünde haset almış başını bereket desen kalmamış merhamet öyle bu durumda Allah bize rahmet nazarı ile bakarmı?son yüzyılda depresyon ilacı kullananların sayısı hızla artmış inanın kendimize ceki düzen vermezsek durum hep böyle devam edebilir.Önce kul olduğumuzu öğreneceğiz niçin yaratıldık vazifelerimiz nelerdir yüce yaratıcının emir ve yasaklarını bileceğiz ve Allaha sığınıp ihlaslı biri olmaya çalışacağız akidemizi ve imanımızı gözden gecireceğiz,ne diyor Allah resulü müminin iki şeyine hayret edilir sevinçli anında şükrederse sevap kazanır musibet anında da sabrederse yine sevap kazanır.bunu kendimize şiar edineceğiz.ilac kullanmaya gelince bence yavaş yavaş bırakın kendinize yeni bir ortam arayın sohbet halkalarına dahil olun yürüyüş yapın günü birlik namazlarınızı huşu içinde kılın biz Allahı görmeyiz ama o daima bizi görür ve gözetir namaz en büyük ilaç kuran okumak öyle Allah yardımcımız olsun rabbim tez zamanda hepimize mutlu olmamızı nasip etsin ama şunuda unutmayalım dünyada mutlu olmakta imtihan olmamakta.yani mutlu olunca şükretmeyi unutanlardan eylemesin rabbimiz.brla ve musibetlere karşı illa sabır illa sabır sabır acıyı yudumlarken yüzünü ekşitmemetir.Allaha emanet olun

BENZER KONULAR:


Mutluluk ile ilgili kısa hadisler

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-06T16:25:35+03:00

    İslam’da mutluluk ve memnuniyet aramak caydırılmamıştır. İslam, duygusal esenliğin önemini kabul eder ve müminleri hayatlarında neşe ve tatmin bulmaya teşvik eder. Ancak İslam, imana ve onun ilkelerine bağlılığa dayanan gerçek ve kalıcı mutluluğa nasıl ulaşılacağı konusunda da rehberlik sağlar.

    Dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

    1. Allah ile bağlantı: İslam, gerçek mutluluğun Allah (Tanrı) ile güçlü bir bağa sahip olmaktan ve O’nun emirlerine uygun bir hayat yaşamaktan geldiğini öğretir. Bu, namaz, sadaka, oruç ve hac gibi İslam’ın şartlarını yerine getirmeyi ve Allah ile derin ve samimi bir ilişki geliştirmeye çalışmayı içerir.
    2. Kadere Memnuniyet: İslam, ilahi kader ve kadere inanç olan kader kavramını vurgular. Müminler, her şeyin Allah’ın dilemesiyle gerçekleştiğinin bilincinde olarak, içinde bulundukları durumu kabul etmeye ve tatmin olmaya teşvik edilirler. Allah’ın planına olan bu kabul ve güven, huzuru ve sükuneti getirebilir.
    3. Salih ameller peşinde koşmak: İslam, müminleri kendilerine ve başkalarına fayda sağlayacak salih amellerde bulunmaya teşvik eder. Başkalarına karşı nezaket, cömertlik ve şefkat eylemleri, bir tatmin ve mutluluk duygusu getirebilir. Kişinin karakterini geliştirmeye çabalaması, bilgi araması ve ihtiyacı olanlara yardım etmesi, tatmin edici ve anlamlı bir yaşam sürmenin birer parçasıdır.
    4. Dünyevi ve manevi yönleri dengelemek: İslam, inananlara dünyevi sorumlulukları ile manevi esenlikleri arasında bir denge kurmayı öğretir. Dua, tefekkür ve ibadet için zaman ayırırken aileye, işe ve topluma karşı yükümlülükleri yerine getirmek önemlidir. Yaşamın her iki yönünü dengelemek, bütünsel bir mutluluk ve doyum duygusunun sürdürülmesine yardımcı olur.

    Mutluluğun öznel ve karmaşık bir kavram olduğunu ve bireylerin mutluluk arayışında zorluklarla veya mücadelelerle karşılaşabileceğini belirtmekte fayda var. İslam, hayatın iniş ve çıkışlarını tanır ve bir iç huzur ve memnuniyet duygusunu korurken, bunlar arasında nasıl gezinileceği konusunda rehberlik sağlar.

    Mutluluğu bulmakta zorluk çekiyorsanız, özel durumunuza göre rehberlik ve yardım sağlayabilecek sevdiklerinizden, güvenilir din danışmanlarından veya ruh sağlığı uzmanlarından destek almanız yararlı olabilir.

    En iyi cevap

Cevapla