Namaz bozmak günah mı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Namaz bozmak günah mı

Namaz bozmak gunah mi

Namazı bozmak haram mı? Namazı bozarsak abdestimiz bozulur mu?

Hocam merhaba.Gecen gun kazaya biraktigim bir namazimi kilarken son rekatta kendimi saglik acisindan cok kotu hissettim ve bir sey olacak korkusuyla birden bozdum.Psikolojik anlamdan bazi sıkıntılar çekiyorum bunun sebebi olsa gerek.Biraz maddi ve manevi anlamda sakinlestikten sonra kilmak istedim.Namazi bozmus oldum ve bunun icin de cok uzuldum aslinda.Simdi ne yapmam gerek.Tesekkur ediyorum


Namazı bozmanın hükmü

Dinimizde namazı sebepsiz yere bozmak günahtır.
Fakat sağlık sorunu tehlikeli bir durum ve benzeri durumlarda namazı bozmak caizdir haram değildir.
Namazınızı sağlık sorunundan dolayı bozduğunuz için yapmanız gereken bir şey yoktur kaza namazımızı yeniden kılarsınız.
Allahu Teala şifa versin



Namaz ancak dinen sebep sayılabilecek durumlarda bozabiliriz mesela örnek olarak aşırı sıkışmak veya tehlikeli bir durumun yaşanması gibi…

Answers ( 2 )

    0
    2021-07-27T13:32:00+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dininde herhangi bir sebep olmadan namazı bozmak günahtır. Fakat sağlıkla ilgili bir problem olduğunda veya tehlikeli bir durum meydana geldiğinde namazı bozmak haram değildir.

    0
    2022-05-07T19:44:14+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Namaz kılarken “acaba tekbir getirdim mi, getirmedim mi?” diye vesveseden dolayı değil de, ilk defa şüpheye düşen kimse, hemen namazı bozup tekrar namaza başlasa bu durumda günaha girer mi?

  1. komutan
    0
    2023-07-04T16:09:52+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Namazı bilerek ve isteyerek bozmak, İslam’da günah olarak kabul edilir. Namaz, Müslümanlar için önemli bir ibadettir ve Allah’a yönelerek O’na ibadet etmeyi ifade eder. Namazın sırasıyla yapılan hareketleri, dualar ve zikirlerle tamamlanması gerekmektedir.

    Namazı bozmak, namazın gerektirdiği adımları doğru bir şekilde yerine getirmemek, namazın sırasını ve rükünlerini atlamak veya namazın içeriğini değiştirmek anlamına gelebilir. Bu tür davranışlar namazın sahih olmamasına ve kabul edilmemesine sebep olabilir.

    Ancak, bazı durumlarda namazın bozulması kaçınılmaz olabilir. Örneğin, bir zaruret durumunda (acil bir durum, sağlık sorunu, güvenlik tehlikesi vb.) namazın terk edilmesi veya bozulması gerekebilir. Bu gibi durumlarda, İslam dinindeki ilgili hükümler ve özel durumlar dikkate alınmalıdır.

    Genel olarak, Müslümanlar namazı özenle yerine getirmeli, dikkatli olmalı ve namaza saygı göstermelidir. Namazı bozmamak için doğru bilgi ve anlayışa sahip olmak, doğru şekilde uygulamak ve gerektiğinde ilgili dinî otoritelere başvurmak önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla