Paylaş
Namaz kılmak kime zor gelir?
Question
Namaz kılmada güçlük
SORU:
Hocam selamun aleyküm kolay gelsin.
Ben hastayım idrar kaçırma ve sürekli yelenme gibi sorunlarım var bir abdest bile alamıyorum bazen bu sorundan ötürü yani iki dakikalık bir süreçte bile bu sorunlarım baş gösterebiliyor bazen… bu zorluğa rağmen bile namazdan tümüyle ayrılmamak için mücadele ediyorum ama içimde hep bir huzursuzluk… doğrumu yapıyorum yanlış mı veya ne yapmalıyım yardım edermisiniz bana teşekkür ederim…
CEVAP:
Ayet:
Bakara suresi 45-46— Sabır ve namaz ile (Allah’tan) yardım isteyin. Gerçi bu, Allah’a kavuşacaklarına ve ancak O’na döneceklerine kesin bilgi (ve inanç) edinen saygılı kimselerden başkasına ağır ve sıkıcıdır.
Yüce Allah, Yahudi âlimlerine tenkit ve kınama yoluyla hitap ederek şöyle buyurur:
İnsanlan iyiliğe ve Hz.Muhammed (s.a.v.)’ e imana çağırıyorsunuz da “Kendinizi unutuyor musunuz?” Kendiniz iman etmiyorsunuz ve hayır yapmıyorsunuz. Halbuki siz, Hz. Muhammed (s.a.v.)’ in vasıflarını ihtiva eden Tevrat’ı okuyorsunuz. Bu yaptığınız çirkin bir şey olduğunu anlayıp da ondan vazgeçmiyor musunuz?!..
Sonra yüce Allah nefsanî ve şehevî arzulan yenme, riyaset ve saltanat sevgisinden kurtulma yollarını açıklar ve şöyle buyurur:
Bütün işlerinizde, nefse ağır gelen dinî yükümlülüklere katlanarak ve dinin direği olan namazı kılarak Allah’tan yardım isteyiniz. :Şüphesiz ki namaz, Allah için ruhları tertemiz olmuş itaatkâr ve mütevazi kimselerin dışındakilere ağır ve meşakkatli gelir
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Namaz kılmada güçlük çekmek ayrıdır, namaz kılmamak için adeta bahaneler bulmak ayrı bir konudur. Namaz kılarken bizde oluşan bir rahatsızlık sebebi ile veya başka sebeplerden dolayı zorluk çekebiliriz. Ama ne olursa olsun namazımıza mutlak ölçüde devam etmeliyiz. Çünkü namaz dinimizin emridir. Her Müslümanın mutlak ölçüde namaz ibadetini günde beş vakit yerine getirmesi farzdır. Namaz kılmamak için bahaneler bulmak çok yanlış bir davranış şeklidir.