Namazda el bağlamak şekilleri

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Namazda Elleri bağlamak

Namazda el baglamak sekilleri

Hocam nerden geldi nasıl oldu bilmiyorum farkında da değilim. Kıyamda iken 2 rekatta elleri göbek altı bilekten bağlıyorum. 3 Rekatta ise araplar gibi kolları mı bağlıyorum. Bu sakıncalı mı? elleri bağlamak sünnet olmasına rağmen.

 

BENZER KONULAR:

Answers ( 1 )

    0
    2021-03-21T15:06:13+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Sizin de söylediğiniz gibi namazda elleri bağlamak sünnetir. İster göbek hizasında isterse göbeğin üstünde bağlayın ellerinizi namaza bir zararı yoktur.

  1. komutan
    0
    2023-06-22T23:09:18+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Namazda el bağlama şekilleri mezheplere göre farklılık gösterebilir. İslam’da yaygın olarak bilinen iki el bağlama şekli ise şunlardır:

    Hanefi Mezhebi: Hanefi mezhebine göre namazda el bağlama şekli, avuç içleri yukarı gelecek şekilde göğüs hizasında ellerin bağlanmasıdır. Sol elin avuç içi sağ elin üst kısmına gelecek şekilde, sağ elin avuç içi ise sol elin altına gelecek şekilde eller bağlanır. Parmaklar hafifçe kıvrılır ve eller göğse yakın bir şekilde durur.

    Şafiî, Malikî ve Hanbelî Mezhepleri: Şafiî, Malikî ve Hanbelî mezheplerine göre namazda el bağlama şekli, avuç içleri yukarı gelecek şekilde göbek hizasında ellerin bağlanmasıdır. İki elin avuç içi birbirine değecek şekilde, parmaklar ise hafifçe kıvrılarak eller göbek hizasında birleştirilir.

    Bu el bağlama şekilleri mezheplere göre farklılık gösterirken, her iki şekilde de ellerin bağlanmasıyla ilgili önerilen genel prensip, ellerin göğse veya göbek hizasına yakın bir şekilde durmasıdır. Ayrıca, ellerin avuç içleri yukarı gelecek şekilde bağlanması tercih edilen bir uygulamadır.

    El bağlama şekilleriyle ilgili daha spesifik bilgi almak için yerel bir imam veya dini otoriteye danışmanız önemlidir. Onlar size mezhebinize ve yerel uygulamalara uygun şekilde rehberlik sağlayabilirler.

    En iyi cevap

Cevapla