Namazda Sübhaneke okumanın hükmü nedir

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Namazda Sübhaneke okumanın hükmü nedir?

Namazda Subhaneke okumanin hukmu nedir

namaza ilk başladığım aylar subhaneke yi okurken tam olarak bilmediğimdeb dolayı subhanekellahümme ve bihamdik bölümünde ki ”ve” yi söylemiyordum ve sevih secdesi de yapmıyordum bu namazlarımı tekrar iade etmem gerekir mi?



Namazda Sübhaneke okumanın hükmü sünnettir okunmazsa namaz olur namazda bir eksiklik olmaz sadece savabı azalır

Sübhaneke’yi okumasını bilmiyorsanız namazda okumayın ya da iyice öğrenin Hata yaparsanız yeniden okuyun

Answers ( 3 )

    1
    2021-07-04T18:40:07+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Namaz kılarken subhaneke duasını okumak namazın sünnetlerindendir. Okunmasıpı zaman namaz geçerlidir. Namazı tekrardan kılmaya veya sehiv secdesi yapmaya gerek yoktur. Ama namaz kılarken subhaneke duasını bilerek terk etmek doğru değildir.

    En iyi cevap
  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Sübhaneke okumak sünnettir aynı zamanda Peygamberimiz sallallahu vesellem namaza niyet ettikten sonra Sübhaneke yerime veccehtu vechiye duası okurdu Bu da sünnettir

  2. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Namazın başında “Sübhaneke Allahümme ve bihamdika ve tabarakesmuka ve teala ceddüke ve lâ ilahe gayruke” sözünün okunması müstehab ve faziletli olup, açılış tekbiri sırasında (Allahu ekber diyerek) okunur. namaz).

    Bu ifade “Tasmiye” veya “Tasmiyat al-Wudu” olarak bilinir ve namaza başlamadan önce Allah’ı tesbih ve tesbih etmenin bir yoludur. Zorunlu değildir, ancak tavsiye edilen bir uygulamadır ve birçok bilim insanı bunu oldukça değerli bulmaktadır.

    Namazdan önce tesmiye okumak, Hz. tabarakesmuka, wa ta’ala jadduka, wa la ilaha ghairuka” (Sahih Müslim).

    Unutulmamalıdır ki bu cümle, namazın ilk tekbiri sırasında yüksek sesle değil, sessizce okunur. Allah’ın büyüklüğünü ve mükemmelliğini kabul ederek, tevazu ile namaza başlamanın bir yolu olarak hizmet eder.

    Tesmiye okunması müstehab olmakla beraber, unutur veya bilmeden terk ederse namazı sahihtir. Tesmiye, namazın zorunlu bir unsuru olmaktan ziyade müstehab bir amel (sünnet) olarak kabul edildiğinden, namazı bozmaz.

    Ek nimetler ve manevi ödüller getirdikleri için, müstehab amelleri ve nafile duaları ibadetimize dahil etmeye çalışmak her zaman faydalıdır.

Cevapla