Namazda gelen vesvesenin nedeni nedir çaresi nedir
Selamun Aleykum. Benim aylardır ciddi bir problemim var. Namaz kılarken şeytan belki aylar önce güldüğüm şeyleri namaza durur durmaz hatırlatmaya başlıyor ve namazın sonuna kadar ne kadar komik gelen şey varsa sürekli zihnime getiriyor. Ne kadar namaza odaklanmaya çalışsam da bir türlü yapamıyorum çünkü vesveseler çok kuvvetli. Namazım bozulacak diye korkudan kan ter içinde kalmış bir vaziyette namazimi tamamlıyorum ya da gülüp iade ediyorum namazımı her seferinde. Kuran,zikir zaten günlük virdlerimin arasına olan şeyler, bu vesveseye tesir etmiyorlar. Başka çözümü olan var mı arkadaşlar? Allah razı olsun şimdiden.
Namazda istemediğimiz bazı şeylerin aklımıza gelmesi normaldir bunları sorun yapmamak lazım
Namazda asla aklıma Allah’tan başkası gelmesin demek isteriz fakat bu maalesef mümkün değildir.
Tabii vesvese farklı bir durum bu bir hastalıktır bir alimin yanına gidip tedavi olmak ya da doktorun yanına gidip tedavi olmak gerekir.
Hoca olan kişi bu durumda yetersiz kalırsa size doktor önerebilir onu tavsiyelerini dinleyin.
biz burada sadece yazdıklarınız miktarında tavsiyelerde bulunabiliriz durumunuz nedir bilmiyoruz onun için mutlaka bir hocanın yanına gidin sizi dinlesin ona göre tavsiyelerde bulunsun
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Namaz kılarken başka şeylerin akla gelmesi normaldir. Kişi de vesvese oluşması farklı bir durumdur. İnsan vesveseden kurtulmak zorundadır. Vesvese insanın sadece ibadetlerini etkilemez. Normal günlük hayatını da etkilemektedir. O yüzden kişinin vesvese hastalığından kurtulması gerekmektedir.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Namaz sırasında yaşanan ısrarlı sanrılar bireyler için zorlayıcı bir durum olabilir. Siz veya tanıdığınız biri, dua etmeyi veya hayatın herhangi bir yönünü engelleyen kalıcı sanrılar yaşıyorsa, psikiyatrist veya psikolog gibi nitelikli bir ruh sağlığı uzmanından profesyonel yardım almanız önemlidir. Doğru tanı ve uygun tedavi seçenekleri sağlayabilirler.
Sanrılar sabittir, gerçeğe dayanmayan yanlış inançlardır. Çeşitli şekillerde tezahür edebilirler ve dua sırasında ortaya çıktıklarında, bireyin odaklanma, konsantre olma ve amaçlanan manevi bağlantıyı deneyimleme yeteneğini bozabilirler.
Profesyonel yardım almak çok önemlidir çünkü sanrılar genellikle psikoz veya şizofreni gibi zihinsel sağlık durumlarıyla ilişkilendirilir. Bu koşullar, semptomları etkili bir şekilde yönetmek için ilaç, terapi veya tedavilerin bir kombinasyonunu gerektirebilir.
Profesyonel yardım aramaya ek olarak, anlayışlı ve destekleyici aile, arkadaşlar ve dini liderleri içeren bir destek sistemi sürdürmek de yararlı olabilir. İyileşme sürecinde duygusal destek, rehberlik ve güvence sağlayabilirler.
Akıl sağlığı koşullarının tedavi edilebilir olduğunu ve doğru destek ve müdahale ile bireylerin semptomlarını yönetebileceğini ve tatmin edici bir hayat sürdürebileceğini unutmamak önemlidir. İslam, bilgi aramayı, mevcut kaynakları kullanmayı ve akıl sağlığı ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere kişinin karşılaşabileceği herhangi bir zorluğun üstesinden gelmek için pratik adımlar atmayı teşvik eder.