Namazin Kabul olurmu

Question

Namazin Kabul olurmu

Namazin Kabul olurmu

Selamin Aleyküm arkadaşlar ben cuma namindayken abdest aldım namazda başlarken de bozuldu ve namaz ima devam ettim cuma yi kıldım. Aradan 3 ay geçti ve bunun küfür olduğunu gördüm şimdi ben küfre mi düştüm

Abdestsiz namaz kılmak küfür değildir günahtır
Küfür konusunu neden öğreniyorsunuz hangi kitaptan okuyorsunuz öyle her işlediğiniz günah her söylediğiniz söz sizi kafir yapmaz

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-10T12:13:47+03:00

    İslam’da namazın bozulmasına sebep olan durumlar şunlardır:

    1. Bedeni Hadesten (cünüplük, hayız, nifas gibi durumlar) dolayı taharetin bozulması: Bedeni temizlik gerektiren durumlar, namazın bozulmasına sebep olur. Bunlar arasında cünüplük (cinsel ilişki sonrası), hayız (adet kanaması) ve nifas (lohusalık kanaması) gibi durumlar bulunur. Bu durumlar söz konusu olduğunda, kişi temizlik sağlayıncaya kadar namaz kılamaz.
    2. Ağır veya Hafif İdrar veya Gaz Çıkarmak: Namaz kılarken idrar veya gazın kontrolsüz bir şekilde çıkması, namazın bozulmasına sebep olur. Bu durumda namazı yeniden kılmak gerekmektedir.
    3. Bilinç Kaybı (Bayılma, Sarhoşluk vb.): Namaz esnasında bilinç kaybı yaşanması, sarhoşluk, bayılma gibi durumlar, namazın bozulmasına sebep olur. Bilinç yerine gelene kadar veya sarhoşluk geçene kadar namaz tekrarlanmalıdır.
    4. Namazın Rükünlerinden Birini Atlamak veya Hata Yapmak: Namazın rükünlerinden biri olan kıyam (ayakta duruş), rükû (eğilme), sücûd (secde), oturuş ve selam gibi adımların atlama veya hatalı yapılması namazın geçerliliğini etkiler. Eğer rükünlerden biri atlanır veya hatalı bir şekilde gerçekleştirilirse, namazın tekrarlanması gerekir.
    5. Namaz Vaktinin Çıkması: Her namazın kendine özgü bir vakti vardır. Namazın farzı kılınmadan önce vakti çıkarsa, o namazın kılınması artık mümkün değildir.
    6. Namazı Kesintiye Uğratıcı İşler: Namazın kılınması sürecinde, namazı kesintiye uğratan veya dikkati dağıtan işler yapmak da namazın bozulmasına sebep olur. Örneğin, konuşmak, yemek yemek, tuvalete gitmek gibi durumlar namazın geçerliliğini etkiler.

    Yukarıda belirtilen durumlar İslam’da namazın bozulmasına sebep olan unsurlardır. Namaz kılan bir kişi, bu durumlara dikkat etmeli ve namazı gerektiği gibi yerine getirmelidir.

    En iyi cevap

Cevapla