Nefretin bitmesi için dua

Question

Kin ve nefret duası

Nefretin bitmesi icin dua

Selamun aleyküm. Benim çok yakın bir arkadaşım vardı. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Sonra ne olduysa kavga etmeye başladık. Şimdi bana yüzünü bile görmek istemiyorum diyor. Ben bunu hazmedemiyorum. Psikolojim bozuldu sürekli ağlıyorum. Onunla tekrar eskisi gibi olmak için,bana olan nefretinin sevgiye dönüşmesi için dua var mı?
Dargınlıkları gidermek için yapılabilecek dua kin ve nefret için dua arıyorum


Kalpteki kin ve nefreti bitiren dua

Arapça:

رَبَّـنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِاِخْوَانِنَا الَّذ۪ينَ سَبَقُونَا بِالْا۪يمَانِ وَلَا تَجْعَلْ ف۪ي قُلُوبِنَا غِلاًّ لِلَّذ۪ينَ اٰمَنُوا رَبَّـنَٓا اِنَّكَ رَؤُ۫فٌ رَح۪يمٌ۟

Okunuşu:
Velleżîne câû min ba’dihim yekûlûne rabbenâ-ġfir lenâ veli-iḣvâninâ-lleżîne sebekûnâ bil-îmâni velâ tec’al fî kulûbinâ ġillen lilleżîne âmenû rabbenâ inneke raûfun rahîm

Anlamı:
“Ey rabbimiz” derler, “Bizi ve bizden önceki iman etmiş kardeşlerimizi bağışla; kalplerimizde iman edenlere karşı kötü bir düşünce ve duyguya yer bırakma. Rabbimiz! Kuşkusuz sen çok şefkatlisin, çok merhametlisin.”

Haşr suresi 10. ayet


Arkadaşınla barışmayı niyet edip her gün 235 defa ‘ya vali celle celaluhu’ okursanız inşallah dost olur tüm düşmanların

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-03T16:11:34+03:00

    Dedikodu yapmak, başkaları hakkında insanlar arasında zarara ve anlaşmazlığa yol açabilecek zararlı veya doğru olmayan bilgilerin yayılmasını içerdiğinden, İslam’da genellikle önerilmez. İslam, inananları doğru konuşmaya, gıybet etmekten kaçınmaya ve başkalarının haysiyetini ve mahremiyetini korumaya teşvik eder.

    Bir kimse dedikodu yapıp sonra namaz kılarsa, bilinmelidir ki, duanın kabulü nihayetinde Allah’ın elindedir. Allah, her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir ve insanın kalbindeki samimiyete, genel eylem ve niyetlerine bakar.

    Bununla birlikte, dedikodu gibi günahkâr davranışlarda bulunmanın kişinin dualarının kabulü üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini anlamak önemlidir. İslam, müminleri günahları için af dilemeye ve davranışlarını düzeltmeye teşvik eder.

    Dedikodu yapanın samimiyetle tövbe etmesi, Allah’tan mağfiret dilemesi ve yapılan zararı gidermek için çaba sarf etmesi müstehabdır. Samimi tövbe etmek, af dilemek ve gelecekte dedikodu yapmamaya karar vermek, Allah’ın rahmetini ve mağfiretini dilemeye yardımcı olabilir.

    Allah’ın çok merhametli ve bağışlayıcı olduğunu hatırlamak önemlidir ve samimi bir kalple O’ndan bağışlanma dilemek her zaman teşvik edilir. Ek olarak, dedikodu yapmaktan kaçınmaya çalışmak ve söz ve davranışlarda iyi karakteri korumak İslami öğretilerin temel bir yönüdür.

    En iyi cevap

Cevapla