Nimete, Kırıntıya basmak günah mı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Nimete, Kırıntıya basmak

Nimete Kirintiya basmak

Selamun aleyküm.Ben ailemle yaşıyorum ve bazen eve küçük çocukların gelmesinden ve çocukları düzensizliğinden dolayı ve bazen de bizim ihmalimiz sonucu yerde kırıntılar olabiliyor.Özellikle mutfakta kırıntılar olabiliyor. Ve ayağımıza yapışabiliyorlar. Ben de  “acaba kırıntıya basarken herhangi bir şekilde Allahın adını ansam,besmele çeksem,birisinin selamını alsam günah işlemiş olur muyum” düşüncesiyle zikir yapmıyorum çoğunlukla.Kırıntıya basmak günah mıdır? Eğer düzenli temizliğimiz yapsam ama gene de kırıntılara ister istemez bassam o hâlde Allah’ın adını anabilir miyim?Hele ki küçük çocukların olduğu evde her yere kırıntı dökülmesi çok olağan oluyor.Ama tabii ki bizim ihmalimiz de söz konusu.Fark ederek ya da etmeyerek kırıntıya basarken zikir etmek imanıma zarar verir mi? Üstüne bir de şu sıralar dinden çıkma vesevesesi yaşadığım günlerdeyim.Yanıtlarsanız sevinirim.

Cevap:
Kırıntılara basmamak gerekir. Lakin basmakta insanı dinden çıkarmaz. Niyetiniz kötü olmadıktan sonra, sıkıntı yok. Ama kırıntılarada basmamak için elinizden geleni yapın.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da, nimete veya kırıntıya basmak gibi davranışlar genel olarak israf olarak kabul edilir ve hoş karşılanmaz. İslam, insanlara nimetleri korumalarını, israf etmemelerini ve tutumlu olmalarını öğütler.

    Kur’an’da, “Yiyin, için, fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.” (A’raf Suresi, 7:31) şeklinde bir ayet bulunmaktadır. Bu ayet, insanlara yiyecek ve içeceklerin kullanımında ölçülü olmalarını ve israftan kaçınmalarını emreder.

    Nimetlere saygı göstermek, şükretmek ve israftan kaçınmak İslam’da önemli değerlerdir. İslam, insanların nimetleri kullanırken bilinçli olmalarını, gereksiz yere israf etmemelerini ve mütevazı bir hayat sürmelerini teşvik eder.

    Kırıntıya basmak da bir tür israf olarak kabul edilebilir. İslam, yiyecek ve içeceğin bile kıymetini bilmeyi, küçümsememeyi ve israftan kaçınmayı öğütler. Kırıntı veya artıkları bile değerlendirerek israf etmemek, mütevazı ve tutumlu bir yaklaşımı yansıtır.

    Sonuç olarak, İslam’da nimete veya kırıntıya basmak gibi davranışlar genellikle hoş karşılanmaz ve israf olarak kabul edilir. İslam, insanları israftan kaçınmaya, nimetlere şükretmeye ve mütevazı bir hayat sürmeye teşvik eder.

    En iyi cevap

Cevapla