Nureddin Yıldız Hoca Kimdir? Kısaca Hayatı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Nurettin yıldız kimdir kendi dilinden hayatı

nureddin yildiz hoca kimdir

1960 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Hafızlığını sekiz yaşında, babası Hilmi Yıldız Hocaefendi’de tamamladı ve temel dini eğitimini aldı. İstanbul-Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde okudu. İmam hatip lisesine devam ederken, değişik gazetelerde haftalık yazılar yazmaya ve tercüme haberler kaleme almaya başladı. Aynı zamanda kürsü hatipliğine de devam etti.

Öğrencilik yıllarında, Milli Türk Talebe Birliği ve Akıncılar Teşkilatında aktif görevler üstlendi. İmam-hatip lisesini bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine bir yıl devam etti. Ardından, Mekke Ümmü’l – Qura Üniversitesi’ne geçiş yaptı. Burada Usul-u Fıkıh bölümünü bitirdi. Daha sonra, Mekke’de bulunduğu süre içerisinde, tanınmış hadis hocalarından özel ders ve icazetler aldı. Büyük muhaddis Abdulfettah Ebu Gudde, Hindistanlı büyük âlim Ebu’l Hasen En’Nedvi ve son dönem Osmanlı ulemasından Mehmet Emin Saraç hocaefendi, icazet aldığı hocalardan bazılarıdır.

İstanbul’a döndükten sonra eğitim ve sivil toplum faaliyetlerine başladı. Hafızlık ve din eğitimi alanında, değişik kurum ve kuruluşlarda proje çalışmaları yaptı. Aynı dönemde tercüme ve özgün eserler kaleme almaya başladı.

Sivil toplum alanında, birçok sivil toplum örgütünün kuruluşuna öncülük etmiş ve halen bu kuruluşların farklı kademelerinde aktif görevler üstlenmektedir. Son olarak Sosyal Doku Derneği ve Sosyal Doku Vakfı’nın kuruluşunu gerçekleştirmiştir.

Tebliğ ve irşad faaliyetleri kapsamında; Evlilik, çocuk ve aile eğitimi, gençlerin bilinçlendirilmesi, İslam ahlakı, teşkilat eğitimi, ümmet bilinci vb. konularda binlerce seminer ve konferans vermiş, hâlen vermeye devam etmektedir. Altınoluk, Hüküm, Ribat, Reyhan ve ElifElif dergilerinde periyodik olarak yazılar kaleme almaktadır.

Şu anda çalışmalarını Sosyal Doku Vakfı’nda sürdürmekte olup, evli ve dört çocuk babasıdır. Dünya Alimler Birliği’nin Türkiye’deki ilk üyelerinden olup, Türkiye Alimler Birliği’nin de kurucu üyesidir. Eğitim sezonu boyunca düzenli olarak her hafta sonu, Sosyal Doku Vakfı’nda sohbetlerine devam etmektedir.

Arşivleriyle birlikte yapmış olduğu tüm sohbet, seminer ve konferanslarına www.sosyaldoku.tv adresinden,

Kurumsal faaliyetlerine www.sosyaldoku.com adresinden,

Dini sorulara verdiği cevaplara www.fetvameclisi.com adresinden,

Evlilik ve aile hayatına yönelik sorulara verdiği cevaplara www.ailehayati.com adresinden,

Telif eserlerine www.tahlilyayinlari.com web adresinden ulaşılabilmektedir.

BENZER KONULAR:

Answers ( 2 )

    1
    2021-02-13T20:01:28+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Nureddin Yıldız hoca 1960 yılında Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Henüz 8 yaşında iken hafızlığını tamamlamıştır. İstanbul’da İmam-Hatip Lisesi’ni okumuştur. Ve o yaşta gazetelerde yazılar yazmaya başlamıştır. Mekke’ye öğrenim için gidip burada Usul-u fıkhı bitirmiştir. Türkiye’ye döndüğünde birçok sivil toplum kuruluşunun kurulmasında öncülük yapmıştır.

    En iyi cevap
  1. Soru avatarı
    1
    2022-02-16T13:44:20+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Psikologlara gitme

    Selamun aleykum hocam, hocam sizin Dünya nasıl dönüyor serisinde bir konuşmanızda ‘ Allah ile arasında bağlantı sorunu olanlar psikologlara para ödemek zorundadırlar şeklinde söylüyorsunuz, kışa fetva cevaplarinizda da gelen sorulara ‘ bir psikologa gitmelisiniz’ diyorsunuz. Burada bir çelişki yok mu hocam, açıklama getirebilir misiniz.

    Cevabınızı burdayesillikyok@gmail.com mail hesabıma gönderebilir misiniz

      1
      2022-02-18T08:47:01+03:00

      Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

      Bildir
      İptal

      Allah ile arasında bağlantı sorunu olan Müslüman’ın elbette psikoloğa gitmesi gerekir. Bir Müslümanın Allah ile bağlantı sorunu olamaz. Çünkü Müslüman bilir ki; Allah her daim yanındadır. Şah damarından daha yakındır. Bir Müslümanın Allah ile bağlantı sorunu olamaz. Dua ederse duasına icabet eden sadece Allah’tır. Başka kimse değildir. Kişi bunları bilemeyecek durumda ise; elbette psikoloğa gitmelidir.

Cevapla