Paylaş
Okb hastalığına yakalandım
Question
Okb hastalığı
Merhaba
Ben 17 yaşında namazında niyazında bir erkeğim.Lakin anksiyete- Okb hastalığına yakalandım.Ve size güvendiğim için dini sorularımı sormak istiyorum.benim aklıma saplantılı dini düşünceler geliyor.Örnegin geçmişte ettiğim dualar.mesela bir ayet görmüştüm sanırım şu anlatılıyordu “müminlerin çektikleri sıkıntılar” ben de ALLAH ım beni müminlerden eyle diye dua etmiştim.neredeyse bir yıldır aklıma takıldı şu şekilde düşünce gelip duruyor (işte ben sıkıntı çekmek istedim kötü bir hayatım olacak sıkıntılı bir hayat istedim her şey berbat olacak ) veyahut başka bir dua bir ara da kâfirler dünyayı tercih ederler ayeti gördüğüm zaman -Allahım ben dünyayı istemiyorum(zenginliğini vs..falan) -dua etmiştim bu şekilde sonra da şu düşünce geldi gitmedi (işte ben dünyayı istemiyorum diyerek nimetleri istemiyorum sağlık mutluluk huzur istemiyorum dedim bana belalar gelecek geleceğim berbat olacak hastalıklar gelecek) bu düşünceler her gün aklıma gelmeye başladı ya gerçekten kötü bir hayat istemişsem işte bak OKB hastalığına yakalandın kendine böyle beddua ettiğin için gibi düşünceler.Her aklıma geldiğinde artık tövbe etmeye başladım (Allah’ım pişmanım dünyayı da istiyorum dünyada da zenginlik sağlık huzur istiyorum hastalık bela verme diye) ama sürekli bu düşünceler gelip kendime beddua etmiş gibi hissettiriyor ya kendime beddua etmişsem hayatım berbat olursa Beni bunlar ümitsizliğe karamsarlığa sürüklüyor.piskoloğum bana tövbe etmememi bunların takıntılı düşünce olduğunu kısaca önemsememi söyledi.ama ya kendime beddua etmişsem ben aylardır tövbe ediyorum bu dualar yüzünden sanki hiçbir tövbem kabul olmayacak hayatım kötü olacak diye durmadan tövbe ediyorum pişmanım eski dualarımı kabul etme diyorum.her tövbe ettiğimde sanki bunlar kabul olmaz diye tekrar tekrar ediyorum.lutfen bana tavsiye verin.bu hastalığa bu dualar yüzünden kendime beddua ettim diye yakalandiğımı düşünüyorum iyice beni kötü hissettiriyor.karamsarlaştırıyor.psikologumu dinleyip tövbe etmeyi bırakınca başıma bu dualar yüzünden felaket hastalık, korktuklarımın gelmesinden korkuyorum sizden tavsiye ve dua istiyorum.Kendime beddua etmiş olsam bile pişmanım deyip tövbe ediyorum aylardır ama yine de bu düşünceler geliyor psikoloğu dinleyip tövbe etmeyi bırakmalı mıyım bırakırsam kötü bir şey geleceğinden korkuyorum
Cevap:
Değerli kardeşimiz. Aklınızı bu tür vesveselerle zihninizi meşgul etmeyiniz. Vesvese fısıltı, hışırtı ve fışırtı gibi gizli ses, fiskos. Kalpte meydana gelen şüphe, tereddüt, vehim, kuruntu, iç üzüntüsü, nefis ve şeytanın meydana getirdiği iç karışıklığı anlamları için kullanır. Zıddı tereddütsüz, kararlı, emin ve azimli olmak demektir. Vesvese, irade zafiyetinden dolayı, şeytan tarafından insanın içine sokulan saptırıcı telkinler, kuruntular, evhamlar ve takıntılardır. Sizin durumunuz aynen öyledir. Şeytanın en önemli silahlarından biri vesvesedir. Şeytan insanlara vesvese vererek onları dinden soğutmak ister. Şeytan bizlerin apaçık düşmanıdır. Şeytan bizlere her türlü yoldan ulaşmak ister. Vesvese günümüzde çoğu Müslümanın en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir. Vesveseden kurtulmanın yollarından biri vesveseye itibar etmemektir. Sizlere maddeler halinde vesveseden kurtulmanın yollarını öğretelim.
1- Şeytan Allah’a sığınmak
2- Bu tür düşünceyi terk edip başka düşüncelere dalmak
3- Allah’a ve Resulüne iman ettim demek yani imanı yenilemek
4- İmanı artıracak vesilelerle meşgul olmak
5- Her gün düzenli olarak İhlas, felak ve nas sürelerini bolca okumak
Bu reçeteyi hayatınızda uygulayın inşaAllah sizlere faydası olacaktır. Allah’a emanet olunuz.
Cevap:
izzet güllü izle dostum
yeni başlanalra yol haritası diye videosu var ordan başla
Benzer Konular:
Answers ( 3 )
Okb hastalığı
Küçüklüğümden bu yana çekmekte olduğum vesvese lerim okb olduğunu çok sonra öğrendim.Çalışıyorum ve işim çocuklarla.Kendi kendime idare edebiliyorum ama çevredekilerin bu rahatsızlığından etkilenmelerini istemiyorum. Bir defa tedavi oldum 1 yıl ilaç kullandım ama o dönem namazı bıraktım dünyaya daldım. Bıraktım hapı ama şu an yine zorlanıyorum..Tedavi olmak konusunda kararsızım hep bu hapların zararından hem de tekrar dünyaya dalma korkusu var. Bir yandan da masum çocukların dünyasında iz bırakmak istemiyorum. Tavsiye bekliyorum. Teşekkür ederim
Rabbim sizlere şifa versin.
OKB hastalığı bir nevi vesvese hastalığıdır. Bu hastalığı bitirmenin tek yolu kişinin zihninden bu olayı artmasıdır. Biliyorum, bunu söylemek kolaydır. Ama inanın başka yolu bulunmamaktadır. Eğer tedavi ilaç yolu ile çözüme kavuşacak ise, sizlere tavsiyem ilaçlarınızı düzenli bir şekilde kullanın.
Soru hastalik ve ibadet
Selamun aleykum ben 15 yildir kronik depresyon hastasiyim surekli ilac kullaniyorum ben namaz ve diyer ibadetlerimi cok seven biriyim yapiyorum ama bazan kafam cok kotu oluyor yapamiyorum gunaha giriyormuyum
Öncelikle çok geçmiş olsun, Rabbim sizlere şifa versin.
İnsan ibadetlerinden sorumludur Allah katında. Eğer delirme derecesine gelinmemiş ise (ki Allah muhafaza, öyle bir şey söz konusu değildir) ibadetlerden sorumlu olmaktasınız.
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), zorlayıcı ve tekrarlayıcı düşüncelerle (obsesyonlar) ve bunlara karşı geliştirilen tekrarlayıcı davranışlarla (kompulsiyonlar) karakterize edilen bir psikiyatrik bozukluktur. OKB, birçok insanı etkileyebilen bir durumdur ve tıbbi bir tedavi gerektirebilir.
OKB hastalığıyla karşılaşmak, oldukça zorlayıcı olabilir ve tedavi gerektiren bir durumdur. İslam dini, sağlık ve ruh sağlığına önem verir ve bireylerin tedavi ve yardım aramasını teşvik eder. İslam, ilaç kullanımını, psikoterapiyi ve diğer tıbbi müdahaleleri destekleyen bir din olarak bilinir.
Bu nedenle, OKB hastalığına yakalandığınızda, İslam dini sizi tedavi arayışınıza teşvik edecektir. İslam, kişilerin fiziksel ve zihinsel sağlığını korumayı önemseyen bir dindir. Bu nedenle, bir uzmana başvurarak tedavi seçeneklerini değerlendirmeniz, gerektiğinde ilaç kullanmanız veya terapi almanız uygun olacaktır.
Ayrıca, zihinsel sağlığınıza dikkat etmek için İslam’ın önerdiği ibadet, dua, zikir ve iç huzur sağlayan etkinliklere odaklanabilirsiniz. Rabbimiz’e dua etmek, sıkıntılarımızı paylaşmak ve desteğini istemek önemli bir adımdır.
OKB ile yaşamak zor olabilir, ancak tedavi seçenekleri ve profesyonel yardım ile belirtilerinizi yönetebilir ve yaşam kalitenizi iyileştirebilirsiniz. Bir uzmana başvurarak uygun tedavi seçeneklerini öğrenmeniz önemlidir. Ayrıca, aileniz ve yakın çevrenizle destek ve anlayış arayışında olmanız da faydalı olacaktır.